Passer på batteriet for deg

Sykkellyset som forstår når du har fått nok.

<B>SMART:</B> Dette sykkellyset tar en viktig avgjørelse for deg, slik at du slipper. Ok, ikke <I>så</I> viktig, kanskje, men litt viktig. Foto: Velodroom
SMART: Dette sykkellyset tar en viktig avgjørelse for deg, slik at du slipper. Ok, ikke viktig, kanskje, men litt viktig. Foto: Velodroom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være distre etter en treningsøkt med sykkelen er like naturlig som skogen: Pulsen er altfor høy, svetten renner ned i øynene og gjør deg halvblind, og beina føles som en pakke seigmenn. Da er det lett å glemme å skru av lysene på sykkelen, og før du vet ordet av det er batteriet tomt, noe du ikke oppdager før du skal ut på tur og det er mørkt.

Velodroom er et pussig navn på et ganske smart sykkellys, som tar avgjørelsen om å skru av lyset på dine vegne, slik at du kan fokusere på å stable deg på beina igjen.

Automatisk på

Det er den estiske oppfinneren Indrek Rebane som står bak produktet, som akkurat nå gjør runden på finansieringstjenesten Kickstarter.

Lyset er vanntett, og festes på setepinnen slik veldig mange sykkellys allerede gjør. På innsiden finnes et akselerometer, som registrerer når sykkelen er i bevegelse. Dermed går lyset automatisk på når du begynner å sykle, og slår seg av når sykkelen har stått i ro i mer enn ett minutt.

SMART: Dette sykkellyset tar en viktig avgjørelse for deg, slik at du slipper. Ok, ikke viktig, kanskje, men litt viktig. Foto: Velodroom

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

I tillegg har lyset innebygget lysmåler, som henholdsvis dimmer og justerer opp tre-watts-lyset avhengig av hvor lyst eller mørkt det er ute. Pæren er av typen LED, og altså ganske sterk. Det påstås at den er så synlig at andre bilister og trafikanter kan se den så langt som 300 meter unna, både fra siden og bakfra.

På toppen av det hele har oppfinneren programmert lyset til å fange opp hurtige bremsebevegelser, slik at lyset lyser ekstra sterkt hvis du plutselig må hugge tak i bremsene. Vi har skrevet om et liknede system for motorsykler tidligere.

Prisen på lykta er ganske stiv. På Kickstarter må du ut med drøye 300 kroner for å sikre deg et eksemplar, vel å merke hvis minstemålet for finansering på rundt 330.000 kroner nås.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!