Pass på: Nå kan du kjøre gratis i skibakken

Gir bort heiskort for 30 millioner kroner.

<b>GRATIS HEISKORT:</b> 7. januar legges det ut 100.000 gratis dagskort i skibakken, for bruk 17. januar. Det lønner seg å være tidlig ute for gratiskort til de mest populære stedene: I fjor ble 50.000 gratiskort revet vekk i løpet av den første timen. Foto: ALPINANLEGGENES LANDSFORENING
GRATIS HEISKORT: 7. januar legges det ut 100.000 gratis dagskort i skibakken, for bruk 17. januar. Det lønner seg å være tidlig ute for gratiskort til de mest populære stedene: I fjor ble 50.000 gratiskort revet vekk i løpet av den første timen. Foto: ALPINANLEGGENES LANDSFORENING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har du muligheten til å få deg en gratis tur i skibakken. For fjerde gang arrangeres det «Åpen bakke», som er et landsomspennende initiativ der 100 skibakker gir bort gratis heiskort.

Men pass på: Det blir raskt tomt for gratiskort på de mest populære stedene. Derfor bør du være klar når billettene slippes klokka 9 torsdag 7. januar.

LES OGSÅ: Skibakken er kun forbeholdt de rike

Spesielt her bør du sitte klar!

I fjor ble 50.000 gratisbilletter revet bort i løpet av den første timen da påmeldingen åpnet.

Ifølge Ole Ørbech, fagansvarlig for idrettsspons i DNB, var det flere bakker som ble utsolgt raskt i fjor, blant annet Norefjell, Skistar Trysil, Skistar Hemsedal, Kongsberg, Hafjell, Kvitfjell og Oslo Vinterpark.

- Rådet for å sikre seg billetter til de mest populære anleggene, må være å sitte klar klokka ni. Det kan også hende at det kan lønne seg å bruke litt tid i forkant til å få en oversikt over mangfoldet og gjøre seg kjent med mulighetene, uttaler Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening, til Dinside.

POPULÆRT: Trysil er det mest populære alpinstedet i Norge, både når det kommer til omsetning i alpinbakken og antall kjøpte heiskort. Skistar Trysil er også et av stedene de ble raskest tomme for gratisbilletter under Åpen bakke i fjor. Foto: OLA MATSSON/ TRYSILFJELLET ALPIN AS/SKISTAR
POPULÆRT: Trysil er det mest populære alpinstedet i Norge, både når det kommer til omsetning i alpinbakken og antall kjøpte heiskort. Skistar Trysil er også et av stedene de ble raskest tomme for gratisbilletter under Åpen bakke i fjor. Foto: OLA MATSSON/ TRYSILFJELLET ALPIN AS/SKISTAR Vis mer


100 bakker, 100.000 heiskort, 30 millioner kroner


Det er rundt 100 skibakker som er med på arrangementet, og det er altså skibakkene som gir bort heiskort, ut av sin egen omsetningslomme.

Avspark for utlevering av gratiskort starter 7. januar, men selve skikjøringen må foregå 17. januar.

Du kan altså ikke velge å kjøre når du vil - det er denne dagen som gjelder.

Til sammen skal de nær 100 skibakkene gi bort 100.000 heiskort.

Prisen for et dagskort i heisen er noe varierende, men Sylling Clausen anslår overfor Dinside at det er snakk om heiskort for rundt 30 millioner kroner.

Du kan få oversikt over hvilke skibakker som er med, på nettstedet Fnugg.no. Det er også der du går for å skaffe deg gratisbillett, og for øvrig finne informasjon og meldinger om vær- og føreforhold på skistedene. Fnugg er nettstedet til Alpinanleggenes landsforening (ALF).

LES OGSÅ: Sjekk denne skiheisen fra BMW!

- Også for de som aldri har stått på ski

Står du for lite på ski?

Ville du gjerne stått mer på ski, men gjør det ikke fordi: (Avsluttet)
Det er for dyrt(68%) 1532
Det er for langt å reise(15%) 343
Andre grunner(11%) 251
Har ikke utstyr(5%) 122
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Sylling Clausen oppfordrer til å se etter andre aktuelle bakker, enn de mest kjente og mest populære, og sier at det der er muligheter for å skaffe seg et gratiskort dersom du ikke er på den dagen påmeldingen starter.

- Dette er vel så mye for de som kanskje ikke har vært på ski på lenge og de som kanskje aldri har stått på ski - det er også de vi ønsker å få med. Og dersom man ønsker å ta med barna på noe gøy, så er det en mulighet da, sier hun.

Arrangementet Åpen bakke er et felles initiativ fra ALF og DNB, men det er altså skianleggene som gir bort heiskortene.

- Dette er noe skibakkene er med på for å for å rekruttere og vise folk at det er bra å komme seg i bakken, sier Sylling Clausen til Dinside.

Er du ikke så heldig at du greier å skaffe deg gratis heiskort, kan du fremdeles ta en tur i skibakken: Det vil fremdeles være åpent for vanlige betalende gjester.