<strong>UNIK DESIGN: </strong>Dette Kickstarter-prosjektet har høstet mye ros i pressen, som for en gangs skyld mener det er hold i utsagnet om "å finne opp hjulet på nytt." Foto: Sharkwheels.com
UNIK DESIGN: Dette Kickstarter-prosjektet har høstet mye ros i pressen, som for en gangs skyld mener det er hold i utsagnet om "å finne opp hjulet på nytt." Foto: Sharkwheels.comVis mer

Ny uke, ny måte å finne opp hjulet på

Dette er firkantet.

Nei, det er ikke 1. april og inspirasjonen er heller ikke hentet fra Donald-historien Eggemysteriet (om den bortgjemte dalen hvor alt er firkantet). Rullebrett-dekkene Shark Wheel er ikke helt firkantede, men består av tre tynne, kubeformede hjul med runde kanter som er satt sammen som en spiral. Dermed ser de firkantede ut fra siden, mens du forfra vil se at de ruller rundt som helt vanlige hjul.

LES OGSÅ:

Her har noen laget en sykkel som spretter over hindringene

Ruller kjappere

Produsenten hevder at designet til Shark Wheel gjør at de ruller kjappere og gir et bedre grep på underlaget enn vanlige hjul. Rullemotstanden er mindre og de gir visstnok bedre balanse på et skateboard, alt på grunn av en større bredde enn vanlige hjul og et design som gir mindre friksjon i møte med bakken.

OPTISK ILLUSJON? Nei da, fra siden ser du at dekkene består av tre kubeformede deler.  Foto: Sharkwheels.com
OPTISK ILLUSJON? Nei da, fra siden ser du at dekkene består av tre kubeformede deler. Foto: Sharkwheels.com Vis mer

Bra i regn

Sporene i dekkene gjør at de visstnok skal fungere godt når det regner, og det unike mønstret får vekk vann, grus og sand på en mye mer effektiv måte enn vanlige hjul, som vil slite med vannplaning og humpete kjøring i mye større grad.

BEDRE GREP: Bredden og mønstrene gjør at hjulet gir et mye bedre grep på underlaget.   Foto: Sharkwheels.com
BEDRE GREP: Bredden og mønstrene gjør at hjulet gir et mye bedre grep på underlaget. Foto: Sharkwheels.com Vis mer

Mørkere tider: Slik blir du sett på en helt ny måte

På rullestol

Finansieringen har vært en suksess på Kickstarter, og både presse og forsøkskaniner har gitt tommelen opp for dette innovative skateboard-hjulet. Produsentene sier de i første omgang vil konsentrere seg om skateboard-hjul, men at de sannsynligvis vil gå over til å produsere egne Shark Wheel-hjul for sykler, rullestoler og militære kjøretøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hele konseptet her: