Ny løpeklokke fra Adidas

Adidas Smart Run Watch har en del nytt å by på, men også noe som trekker ned.

<strong>NY AKTØR:</strong> Adidas satser på å kapre deler av det stadig voksende løpeklokkemarkedet.  Foto: Adidas
NY AKTØR: Adidas satser på å kapre deler av det stadig voksende løpeklokkemarkedet. Foto: Adidas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av det mest spennende er at Adidas-klokken har innebygd pulsmåler med optisk sensor på baksiden av klokken. Det vil si at den måler puls fra håndleddet, og dermed slipper du å dra på deg det irriterende beltet. Det er heller ikke mulig å bruke den opp mot en mobilapp.

Tanken bak Smart Run er at man skal løpe med mindre utstyr enn hva andre løpeklokker krever.

Klokken har trykksensitiv fargeskjerm og det er kun én knapp du skal forholde deg til. Den bruker du for å starte og pause treningen, og for å sette igang et treningsprogram. Resten gjør du ved å trykke og dra på skjermen. Adidas hevder den skal være «markedets mest avanserte og intuitive håndleddsbaserte løpeenhet.»

Test: Multisport-klokke fra TomTom

GPS

Du kan sette opp klokken til å vise fem forskjellige skjermer som du veksler mellom, og som viser de verdiene du foretrekker. I forhold til løping kan du velge mellom «free workout» og egne løpeprogrammer med for eksempel pulstrening, hvor du har bestemte mål. Du får verdiene gjennom klokkens GPS-mottaker.

Her har du noen flere bilder:

Foto: Adidas


Bluetooth-headset

Klokken kan gi deg muntlige beskjeder, men da trenger du et bluetooth-headset, ellers vil den vibrere når du for eksempel befinner deg på feil pulsnivå. Ved å dra opp eller ned på skjermen kan du få opp andre verdier som gjennomsnittspuls, hastighet, hastighet per runde, antall steg og antall kilometer du har løpt, samt alle andre typiske verdier en løpeklokke skal ha.

Etter endt økt, vil klokken søke opp det trådløse nettverket hjemme og laste opp økten til Adidas' MiCoach-side.

Kjapp kommunikasjon

Adidas hevder at såfremt du er online og allerede har koblet til klokken en gang tidligere, vil din siste treningsøkt være lastet opp på maskinen din før du har tatt av deg joggeutstyret og kommet deg inn i stuen.

Test: DinSide har testet tre svømmeklokker

Last ned 400 øvelser

Noe annet som kan friste de som aldri har kjøpt løpeklokke før, er at du kan laste ned 400 forskjellige styrke- og fleksibilitetsøvelser. Du kan se øvelsene animert på klokken, i tillegg til at du får en liten beskrivelse. Klokken registrerer ikke om du faktisk gjør selve øvelsen.

Om disse øvelsene faktisk vil bli brukt, er vi altså litt usikre på.

Musikkspiller

Løpeklokken fungerer også som musikkspiller, og tar MP3, WMA og AAC-filer. Musikkspilleren har mange av funksjonene du er kjent med i tradisjonelle MP3-spillere, men ikke legg over hele katalogen til KISS med det første. Du har rundt tre GB til rådighet (av totalt fire), og musikkspilleren spiser visst raskt opp batteriet.

Spiller du musikk og bruker GPS-mottakeren, sier forhåndsrapportene at du har kun fire timer batteri til rådighet. Dét vil være for lite for mange.

Nybegynner? Velg riktig pulsklokke

Bluetooth-begrensninger

Dessuten fungerer den kun med trådløse Bluetooth-headsets, så da blir det enda en investering. Mens klokken ellers kun kommuniserer gjennom Wi-fi, må du bruke en USB-ledning for å overføre musikk.

Bluetooth-funksjonen i klokka fungerer kun til å gi deg musikk på øret, den kan ikke snakke med mobilen på noe vis.

Fungerer ikke med andre løpe-apps

Det som vil oppleves som irriterende for mange, er at klokken ikke fungerer med noen andre løpe-apper, som Strava eller Endomondo.

Les også: Slik unngår du refleksvesten når du skal løpe

Pluss og minus

GARMIN FORERUNNER 220: Dette alternativet slippes også i november og vil sannsynligvis ligge på rundt 2000-2500 kr. i butikkene.   Foto: Garmin
GARMIN FORERUNNER 220: Dette alternativet slippes også i november og vil sannsynligvis ligge på rundt 2000-2500 kr. i butikkene. Foto: Garmin Vis mer


Trykksensitiv skjerm, musikkspiller, grafikk med farger, innebygd pulsmåler og akselerasjonsmåler, vil være det som trekker opp. Sterke Bluetooth-begrensinger og ingen mulighet til å bruke andre trenings-apper vil trekke ned for mange, og gjøre at de heller går for en Garmin Forerunner eller en av Nikes løpeklokker.

Og så er det prisen: Den kommer i salg 1. desember i Norge og vil koste rundt 4000 kr. Det er mye penger for en løpeklokke.

Alt om løping fra DinSide