<B>TRILL SOM EN KOFFERT:</B> El-sykkel helt utenom det vanlige. Foto: Urb-e,com
TRILL SOM EN KOFFERT: El-sykkel helt utenom det vanlige. Foto: Urb-e,comVis mer

Noe for pendleren?

Urb-e er en el-trehjulssykkel som klappes sammen. Men det er ikke sikkert vi hadde turt å kjøre den.

Det er tydelig at det er er marked for små, elektriske kjøretøy som kan også kan tas med på offentlig transport. For ikke lenge siden skrev vi om newzealandske YikeBike, som hevder de lager verdens letteste el-sykkel på 11,2 kilo. Urb-en veier et par kilo mer.

Urb-e hevder derimot å være verdens mest kompakte elektriske kjøretøy.

Les: Nå kommer sykkelmopedene

Kun for hipsteren?

Og i likhet med YikeBike (fancy navn er også noe de har felles), er Urb-e sammenleggbar. Den har også et noe spesielt utseende som kanskje passer den vågale hipsteren i trange jeans mer enn en traust småbarnsfar med Bergans-ryggsekk.

Urb-e er ment for bybruk, og skulle med sine tre hjul være atskillig lettere å manøvrere enn YikeBike, som ikke akkurat virker lettkjørt. Og i motsetning til sistnevnte, slipper du å bære den når den er klappet sammen. Denne kan du trille etter deg som en koffert.

Les også: Smarthjulet som gjør om sykkelen til en el-sykkel

Se flere bilder her:

Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com
Foto: Urb-e,com


Lad mobilen mens du kjører

Den skal ha en rekkevidde på rundt tre mil, som jo er ganske vanlig for el-sykler og lignende kjøretøy. Det som ikke er så vanlig er at den har USB-inngang som lar deg lade elektronikk fra batteriet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På styret har den den dessuten en holder for mobilen, som også kan lades via sykkelbatteriet. Og når sykkelen lanseres, kommer det egen app som gir deg oversikt over batteritid, rekkevidde og fart, i tillegg at du kan kontrollere lysene på sykkelen.

Les også: Vi tester en råtass av en el-sykkel

Finansieringen har begynt på Indiegogo, hvor den kan forhåndsbestilles til rundt 5.000 kroner (ikke inkludert frakt). Produsenten forventer å sende ut el-syklene i september.

Alt om el-sykkel