<strong>KONFIGURER DEN: </strong>Her ser du en "trike" kombinert med en sykkel, som ofte brukes i motorisert paragliding, kjent som "paramotoring". Paraglideren ser du i midten.  Foto: XploreAir
KONFIGURER DEN: Her ser du en "trike" kombinert med en sykkel, som ofte brukes i motorisert paragliding, kjent som "paramotoring". Paraglideren ser du i midten. Foto: XploreAirVis mer

Når du må fly til jobben

Paravelo Flying Bicycle gir deg muligheten til å lette og lande der du måtte ønske.

Alle mennesker har drømt om å fly en gang. Og nå kan drømmen kan gå i oppfyllelse. Hørt den før, sier du? Vel, Kickstarter-prosjektet Paravelo Flying Bicycle kan (i veldig sterk kursiv) være produktet som gir noen av oss muligheten til å oppfylle denne drømmen. Eventuelt dø, sterkt kvestet på et jorde.

Hva er det? Jo, det er (enda?) en flysykkel, eller mer riktig: Motorisert paragliding med sykkel.

Her er bilen som skal fly

Trenger ikke tillatelse

Paraveloen kan brettes sammen og fraktes dit du måtte ønske å ta av fra. Her kan du så få den opp i luften takket være den kraftige paramotoren som løfter parawingen som du tar på rett før du letter. I Norge må du være sertifisert som Para Pro 3, i tillegg til å ha egen paramotorlisen, for å kunne bruke en slik.

Se den i aksjon her:

MERK: Risikoaktiviteter dekkes ikke av alle forsikringsselskaper!

Fly og camp

Det blir merkeligere. For å gjøre Paravelo mer attraktivt for de som vil være med å finansiere prosjektet, kommer den med et medfølgende telt. Og tanken er da at du kan fly akkurat hvor du vil og så campe der. Derfor har folkene bak prosjektet, engelske XploreAir, kommet opp med det nye, noe fjollete, ordet «flamping». Altså fly og campe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

GÅR I LUFTA: Det ser faktisk ut som Paraveloen fungerer overraskende godt.  Foto: XploreAir
GÅR I LUFTA: Det ser faktisk ut som Paraveloen fungerer overraskende godt. Foto: XploreAir Vis mer


Heller holde deg på landjorda hele tiden? Teltet som er skreddersydd til sykkelen

Ekstrem ekstremsport

Og det blir enda merkeligere: Du kan også hekte av paramotoren og sette den på ryggen som en vanlig ryggsekk, og så ta ved å løpe. Dét høres ut som ekstremsport i våre ører.

Finansierieng av Paraveloen har nettopp begynt og hvis den noen gang kommer i produksjon, vil prisen være det samme som for en liten bil.

HEKTES AV: Paramotoren kan hektes av "triken" og settes på kroppen. Så kan du løpe og så lette.
HEKTES AV: Paramotoren kan hektes av "triken" og settes på kroppen. Så kan du løpe og så lette. Vis mer