Nå kan du kjøpe deg ditt eget vikingskip

Vikingskipmuseet i Roskilde bygger de for deg - også på gamlemåten.

<B>EN DRØM:</B> Har du en liten viking i magen, kan denne drømmen gå i oppfyllelse. Men det koster, spesielt hvis du ønsker deg et stort vikingskip.  Foto: CULTURENORDIC
EN DRØM: Har du en liten viking i magen, kan denne drømmen gå i oppfyllelse. Men det koster, spesielt hvis du ønsker deg et stort vikingskip. Foto: CULTURENORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du ikke bare se på ekte vikingskip.

Du kan også kjøpe dem.

Les også: Her får du mest for feriepengene

3,2 millioner

For eksempel en 12 meter lang Skuldelev 6 med seil og syv par årer.

Originalen stammer fra 1030 og finnes på museet. Prisen ligger på mellom 2 og 3,2 millioner norske kroner, avhengig av hvordan du ønsker båten bygd.

Foto: CULTURENORDIC
KAN LAGES PÅ GAMLEMÅTEN: Det er fullt mulig å bestille et vikingskip lagd med de materialene og redskapene vikingene hadde til sin rådighet, men det vil deg koste deg en del ekstra. Foto: CULTURENORDIC
EN DRØM: Har du en liten viking i magen, kan denne drømmen gå i oppfyllelse. Men det koster, spesielt hvis du ønsker deg et stort vikingskip. Foto: CULTURENORDIC
Foto: CULTURENORDIC

Her er bilder av båtene du kan bestille:

Bygges på originalmåten

Det er mulig å velge at de skal bygge den på samme vis som vikingene gjorde, og det betyr at de må bruke de redskapene som var til rådighet den gang.

For eksempel fantes det ikke noen sag under vikingtiden. Det betyr en langt mer tidkrevende og dermed dyrere byggeprosess.

Steiler din bedre halvdel over at du har mer lyst å kjøpe et vikingskip enn et nytt hus, kan kanskje Store Gokstad eller Lille Gokstad-vikingskipene være et alternativ. De er henholdsvis ti og 6,5 meter lange, har seks par og to par årer og begge kommer med seil.

I Danmark kan du få sykkelbot for dette

«Billigere» alternativer

Skipet er naturligvis en rekonstruksjon av den norske stoltheten Gokstadskipet, bygget på slutten av 800-tallet, som ble funnet i en grav i 1879 på gården Gokstad i Sandefjord i Vestfold.

Her var det også var gravlagt tre mindre skip, som Lille Gokstad er en rekonstruksjon av.

Prisene starter fra 270.000 kroner og går opp til 1,3 millioner. Her er det mulig å bestille båtene. Kanskje best å sjekke med kona først!

Alt om Danmark fra Dinside