Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

myFC Powertrekk: Lader mobilen med vann

Lei av at mobilen går tom for strøm? Da er Powertrekk noe for deg.

Selv om smartmobilene blir stadig større og kraftigere, henger dessverre batterikapasiteten etter. Heldigvis finnes det stadig flere og bedre nødladere som kan hjelpe deg ut av knipa.

Problemet er gjerne at også de krever strøm for å holde koken over tid. De hjelper altså fint lite på ordentlig lange turer i skog og mark, og det er her Powertrekk skiller seg ut og lover å levere varene.

Din redning når du skal kopiere Lars Monsen

Powertrekk er rett og slett en brenselscellelader som genererer elektrisitet ved hjelp av vann.

I videoen over får du en rask beskrivelse, men i korte trekk fungerer Powertrekk ved at du heller vann (en spiseskje er nok) i det ene kammeret, og setter en puck i det andre kammeret, og ,vips, så starter den kjemiske reaksjonen som frigjør gass til brenselscellene og laderen begynner å virke.

Forklaring fra nettsiden. Foto: Skjermdump
Forklaring fra nettsiden. Foto: Skjermdump Vis mer


Selve Powertrekk-enheten har en standard USB-inngang, slik at du kan lade en hvilken som helst nyere mobil via dens medfølgende USB-kabel. Totalt skal en puck være nok til to fulle mobilladninger, så har du tilgang til vann og nok pucker skal du altså kunne klare å holde mobilen gående så lenge du orker.

Pris

Men smaker det, så koster det også, for billig er den ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En startpakke med myFC PowerTrekk og tre pucker koster 209 Euro, cirka 1660 kroner fra produsentens nettside, og skal du fylle på med flere pucker får du kjøpt ulike pakker, hvorav en med 12 pucker koster 72 Euro eller 571 norske kroner.

Foto: Per Ervland
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Foto: Produktbilder
Forklaring fra nettsiden. Foto: Skjermdump