<strong>NY MODELL:</strong> Det lille norske firmaet OneFoot slapp nylig den svarte modellen på markedet.
NY MODELL: Det lille norske firmaet OneFoot slapp nylig den svarte modellen på markedet. Vis mer

Miniskien som fungerer

Med OneFoot har to nordmenn gitt miniskien en real oppdatering.

Er du litt oppe i åra, husker du sikkert miniskiens glansdager på syttitallet. De små, svarte plastdingsene som var krevende å stå på, og hvor låsen frøs, mens stroppen på bindingen løsnet i tide og i utide. Det ble mye knall og fall og banning.

Skiene er fortsatt til salgs uten nevneverdige endringer i form eller funksjon. Salgstallene er derimot ikke det samme som på syttitallet.

Les: Vurderer du støpte sko til alpinsesongen?

Miniski 2.0

Det er her industridesigner Mathias Hansson og møbeldesigner Simen Fornes kommer inn i bildet. De har brukt store deler av 00-tallet på komme opp med OneFoot, en «miniski 2.0» som både gjør det gøy å stå på miniski igjen og som ikke minst har fast binding. De har altså forbedret de tingene de savnet da de var små.

Se flere bilder her:


Hva gjør så OneFoot annerledes?

Jo, for det første har du bare én ski du skal bruke, noe som gir mer frihet i bakken. For det andre har den en skikkelig snowboard-inspirert binding som passer alle typer sko og størrelser.

Altså sitter den godt fast på foten.

For triks og moro

Dessuten er det en twintip-ski som gjør at du kan leke og trikse mer i bakken i parken, og med spikes både foran og bak bindingen skulle den andre foten sitte godt fast på skien. For å gi føreren en bedre balanse, er OneFoot-skien både lengre og bredere enn de tradisjonelle miniskiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Doble salget?

Hansson forteller til DinSide at produserte 5000 ski i fjor. Alle ble solgt, og de måtte etterbestille et parti på 1000 ski for å dekke behovet. I årets sesong finner du også OneFoot hos XXL, og gutta forventer å doble salget.

– I forhold til hvem som har kjøpt dette, har det vært en stor spredning over hele landet. Det har oppstått små, lokale hypes på steder som Nesøya og et tettsted like ved Lillehammer, hvor den er så populær at den lokale ungdomsskolen måtte innføre egne regler for bruk av OneFoot, forteller Mathias Hansson.

Les også: Hvilken skidestinasjon gir deg mest valuta for pengene?

Bra for nærmiljøet

Gutta bak OneFoot påstår ikke at du får den ultimate skiopplevelsen med miniskien deres, de ønsker heller å gjøre skigleden tilgjengelig for alle.

Prisen ligger på rundt 350 kroner, og OneFoot er ment for bruk i lett tilgjengelige områder i nærmiljøet heller enn i skianlegget, hvor det heller ikke er sikkert du får med deg miniskien opp i heisen.

I tillegg får du trent balanse og motorikk uten å ha en alpinbakke tilgjengelig, hevder de.

Se reklamen her:

DinSide kommer tilbake med en test av OneFoot så fort snøen har lagt seg.

Alt om vintersport, ski og alpint