<strong><b>STOR MIKADO I PARKEN:</strong></B> Ja, ja. Så står vi her, da. Og ser på at noen prøver å fjerne en pinne uten å røre de andre pinnene. I parken. Spenningen er ikke til å ta og føle på. Foto: ENDRE VELLENE
STOR MIKADO I PARKEN: Ja, ja. Så står vi her, da. Og ser på at noen prøver å fjerne en pinne uten å røre de andre pinnene. I parken. Spenningen er ikke til å ta og føle på. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer

Mega-mikado i parken

Finn fram erfaringen fra 90-tallet. Mikado er tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Spillet mikado kan ha røtter tilbake til den minst 2.000 år gamle kinesiske spåkunsten kau cim, hvor framtida leses ut av pinner som faller om hverandre.

Mikado er ikke akkurat rykende ferskt, det heller. Du har garantert prøvd spillet på en hyttetur, kanskje i forrige årtusen.

Det som derimot er nytt for mange, er mega-mikado. Altså mikado, bare megastort, så du kan spille det utendørs.

LES OGSÅ: Vi har testa mange parkleker i år, men den morsomste heter Ogodisk

Hva er mega-mikado?

Det finnes mange typer av den store mekadoen, og den vi har prøvd selges hos XXL.

Reglene er de samme: Pinnene slippes, og skal så separeres én etter én uten å røre de andre pinnene.

- Men det er ikke noen vits å bruke en pinne for å få bort en annen, slik som vanlig. De er så store at det er bedre å bruke fingrene, sier en av testerne.

Her ser du hvorfor, og hvordan det gikk da kameramannen ble truffet av en livsfarlig, flyvende mikadopinne midt i kampens hete:

Er mega-mikado gøy?

Mikado blir mer fysisk i stort format. Man må passe seg for hvor føttene er, ikke bare hendene, når man spankulerer rundt pinnehaugen for å finne den beste pinna.

Dinside på Youtube

 • Vil du sjekke ut alle parklek-videoene våre? Du finner dem på Dinsides nye Youtube-kanal! Abonner gjerne, for norske tester, unboxinger og tips om alt fra teknologi til hage.

 • Men det blir mer forsiktig spankulering og høflig humring enn spenstige sprell og ellevill jubel. For mikado er og blir mikado, på godt og vondt.

  - Det er jo litt nostalgisk, da, og litt gøy sånn sett, forsøker den ene testeren seg.

  - Ja, det er helt greit. Men ikke sånn «oj, jess, dette her skal jeg spille hver dag, hele sommeren», konkluderer den andre.

  LES MER:
  Test av OgoSport OgoDisk-XS – morsommere enn vi trodde
  Se kubb med tall, Hit 360°, forvirre Dinsides journalister
  Hagebowling fra Clas Ohlson – gøy om du er fem, eller etter fem pils
  Vi har prøvd frisbeegolf med Innova Discatcher Traveler

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer