Hickies skolisser

Med disse trenger du aldri knyte skoene igjen

Joda, det finnes noen konkurrenter på markedet. Men ingen vi har sett har løst «problemet» like elegant.

SMART: Vi likte godt løsningen til Hickies. I én pakke får du 14 slike gummibånd – noe som er nok til ett par sko med mange lissehull, eller (kanskje) to par dersom du fester dem på den måten som gir den mest løse passformen. Eventuelt har du noen reserve-hickies. Foto: Gaute Beckett Holmslet
SMART: Vi likte godt løsningen til Hickies. I én pakke får du 14 slike gummibånd – noe som er nok til ett par sko med mange lissehull, eller (kanskje) to par dersom du fester dem på den måten som gir den mest løse passformen. Eventuelt har du noen reserve-hickies. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først og fremst må vi sette premisset for denne saken: Å knytte skolisser er noe herk. Er du enig i dette, er det bare å lese videre. Fylles du av varme følelser og glede når du knyter snøvåte skolisser, så er ikke dette saken for deg.

I 2013 skrev vi om Lace Anchors, som var noen små firkanter i plast som gjorde at du bare trengte å knyte skoene én gang. Men nylig oppdaget undertegnede noe enda mer praktisk, som samtidig ser enda bedre ut.

Hickies er kort fortalt elastiske gummibånd som kobles sammen (se bilde). På grunn av at de er elastiske, trenger du bare feste dem én gang, og så er det bare å tråkke rett ned i skoene.

Som en bonus slipper du også sløyfeknuten øverst på skoen. Her kan du lese om hvordan systemet fungerer og hvordan du kan «trikse» med Hickies for å få den rette passformen på skoene.

Sjekk også ut videoen vår under, så ser du hva det går i.

Vis mer Vis mer

Fleksibelt

Fordelen Hickies har over Lace Anchors, er at de som nevnt er elastiske. Du kan altså tråkke rett nedi skoen, men samtidig sitter de trygt på foten.

Lace Anchors vil måtte være løse nok til å tråkke nedi, men siden det ikke er like mye elastikk i vanlige skolisser, vil skoene trolig sitte litt løst.

Et annet element som kan spille inn både positivt og negativt, er designet. Med Lace Anchors har du valgfrihet i skolisser, ettersom det bare er en ekstra plastdings som festes på lissene du allerede har.

Med Hickies kjøper du hele «lisser», men de kommer i en hel haug med fargekombinasjoner. Fra klassiske brune og svarte til pensko, til hvite, neongule og sjokkrosa til joggesko. Og masse farger i mellom, samt kombinasjoner.

Det burde med andre ord finnes noe for enhver.

En annen konkurrent

Men det finnes enda en konkurrent. Lukelaces har vi sett for salg hos XXL. Dette er elastiske lisser med snorstrammer, og lignende lisser kan man ofte se på for eksempel tursko.

Disse er imidlertid ikke like veldesignet, og fra bildene ser det også ut til at deler av lissene vil henge og dingle fra skoen. Og selv om dette skulle kunne la seg løse, vil uansett selve snorstrammeren være der.

Små problemer, vi vet det, men når alternativet er enkelt og uten ting som dingler, så vet vi hva vi vil velge.

I tillegg bør vi nevne at det går an å få kjøpt tradisjonelle skolisser med elastisitet, men da vil du selvfølgelig ha sløyfeknuten som du unngår med de andre produktene.

Må bestilles

Masse farger, kult design, smart løsning. Dette produktet må jo ha et ankepunkt? Jo visst. Tilgjengelighet.

Nå som Kickstarterkampanjen er over, er det bestillinger gjennom Hickies egen nettbutikk som gjelder – med mindre du tilfeldigvis befinner deg i Tyskland en dag. Vi ble imidlertid litt skuffet da vi så at «vår» nettbutikk – EU versjonen – ikke tok imot bestillinger fra Norge.

Da vi prøvde å bestille fra USA-versjonen viste det seg at de tok imot ordrer, men med skyhøye fraktkostnader. Heldigvis fant vi en bedre løsning.

På tide å børste støvet av skoletysken! Das deutsche butikken habe nemlig sehr gute betingelser. Eller på norsk: Fri frakt i den tyske nettbutikken! Dersom du kjøper to pakker eller mer, vel å merke.

Her er definitivt Google Translate din venn. I Chrome-nettleseren gikk overgangen fra tysk til norsk nærmest sømløst, og selv om ikke alt var like lett å forstå, forstod vi det viktigste. Vi gjennomførte ikke handelen, ettersom undertegnede allerede har sikret seg åtte pakker gjennom Kickstarterkampanjen, så vi må ta forbehold om at de faktisk sender til norske kunder. Men vi kom altså helt til bekreftelsessiden, så ingenting tyder på at det skal være noe problem.

OPPDATERT: En leser har gjort oss oppmerksom på at du kan få kjøpt Hickies hos Coolstuff.no. Det er imidlertid uvisst om det her er snakk om den første utgaven av Hickies, eller Hickies 2.0, som vi har prøvd. Sistnevnte er litt tykkere og har en bedre låsefunksjon. Du kan angivelig også få kjøpt lignende varianter på BR og Toys'R'Us, men dette skal ikke være de originale Hickies.

FERDIG: Ikke første, men siste gang vi trengte å «knyte» disse, ja. Men siden det er ganske høye sko, endte vi opp med å måtte bruke hele pakken. Foto: Gaute Beckett Holmslet 
FERDIG: Ikke første, men siste gang vi trengte å «knyte» disse, ja. Men siden det er ganske høye sko, endte vi opp med å måtte bruke hele pakken. Foto: Gaute Beckett Holmslet  Vis mer

Behagelige i bruk

Vi har brukt Hickies i snart 14 dager på to forskjellige par sko, og erfaringene så langt er veldig positive. De var lette å feste, komfortable, og ikke minst: De ser ganske bra ut også. Vi har ennå ikke opplevd at de har hoppet ut av festet eller hatt noen andre problemer med dem.

Det vi er spent på, er holdbarheten. Ifølge produsenten er Hickies laget av «memory fit performance elastomer», som skal kunne tåle mye strekking, men samtidig «gå tilbake» til sin opprinnelige lengde. Det høres jo lovende ut, men om det stemmer vet vi ikke før vi har brukt dem en god stund.

På support-sidene er det også en liste over ofte stilte spørsmål. Ett av spørsmålene er «hva gjør jeg dersom Hickies ryker?» Svaret produsenten gir er at du da bør ta kontakt med supportavdelingen, noe vi antar betyr at de ikke er fremmed for å sende erstatnings-hickies i posten. Men dette blir antakelser.

Prismessig er ikke dette noen billig affære. 15 euro (140 kroner) per pakke i den tyske nettbutikken, og én pakke holder vanligvis til ett par sko. Husk også at dersom bestillingen blir for stor, så risikerer du å måtte fortolle forsendelsen. Da kan du plusse på noen hundrelapper på totalbeløpet.

Skulle vi støte borti noen problemer med lissene, skal vi passe på å oppdatere saken. Har dere noen erfaringer med Hickies eller andre lisseløsninger, så si gjerne ifra i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer