<strong>STORE FOLKEMENGDER: </strong>Forsikringsselskaper fraråder folk å bruke ryggsekker i store folkemengder. Med Defender vil du derimot føle deg tryggere.  Foto: Quirky.com
STORE FOLKEMENGDER: Forsikringsselskaper fraråder folk å bruke ryggsekker i store folkemengder. Med Defender vil du derimot føle deg tryggere. Foto: Quirky.comVis mer

Lommetyv-sikker ryggsekk

Redd for verdisakene dine? Da kan Defender være en løsning.

Det var nesten 18.000 lommetyverier i Oslo i fjor, opp cirka 3.000 fra 2011 og over 7.000 flere tyverier enn det var i 2010. Har du brukt ryggsekk på en overfylt buss og eller T-bane i hovedstaden eller en storby i utlandet, er det lett å føle seg utrygg da man ikke har oversikt over hva som skjer bak egen rygg. Det er der Quirky-prosjektet Defender kommer inn i bildet.

LES OGSÅ:

Les: En fordobling av mobiltyverier

Dugnadsprosjekt

Quirky er et nettsted hvor brukerne og nettstedet selv hjelper hverandre med å utvikle ideer til reelle produkter, og nå jobbes det med å realisere spanske Tania Blancos lommetyv-sikre ryggsekk.

Se den fra flere vinkler her:

Foto: Quirky.com
Foto: Quirky.com
Foto: Quirky.com
Foto: Quirky.com

Bråker når du åpner

Glidelåsen er festet bak helt inntil ryggen, mens du finner en egen lomme for pass og mobil som ligger nederst inntil ryggen din. Sidelommene har borrelås-åpning og tanken er at de vil bråke så mye at du vil høre det hvis noen prøver seg. I tillegg har du en egen lynlås-lomme i den ene skulderreimen for enkel tilgang til mobilen din.

Les: Derfor bør du reise med ryggsekk

Billig

Akkurat hvor trygg denne ryggsekken er, er det ingen som vet, da den ennå ikke har kommet for salg. Prisen blir fastsat av Quirkys brukere og ligger for øyeblikket på 140 kroner. Du kan følge produktet her og finne ut når du kan kjøpe det. Eventuelt kan du kikke på noen lignende ryggsekker hos Pacsafe.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette må du pakke med på ryggsekkturen

Ryggsekken for Apple-elskeren

ORDEN I SYSAKENE: Cocoon Slim Backpack gjør det enkelt å holde ordene i all elektronikken.  Foto: Cocooninnovations.com
ORDEN I SYSAKENE: Cocoon Slim Backpack gjør det enkelt å holde ordene i all elektronikken. Foto: Cocooninnovations.com Vis mer

Mer opptatt av praktiske ryggsekker enn av at noen forsyner seg fra dem? DinSide har tidligere skrevet om Cocoons patenterte Grid-It-bæremapper med stropper for alle dine gadgets. Nå får du kjøpt deres 7.5 cm dype Slim Backpack som har eget rom med egne lommer for MacBooken og iPaden og et rom som holder på plass alle dine smågadgets, som du ser på bildet til høyre.

Pakkeråd: Her er de smarteste reisedingsene

Blir dyrt få få den hit

Det blir dessverre veldig dyrt å få den til Norge. Den koster 470 kroner i USA, men de skal ha 350 kroner i tillegg for frakt. Oppå det kommer moms på innførsel til Norge, og da runder vi tusenlappen. Da kan det være bedre og billigere å gå for denne gadget-vennlige ryggsekken fra Belkin til 390 kroner. (frakt inkludert). Eventuelt kikke etter den på eBay.

Lad i ryggsekken

Har du med masse elektronikk, må jo dette også lades. Det amerikanske bagasjefirmaet ECBC slipper i disse dager et nytt sett med kofferter og ryggsekker som lader elektronikken for deg. En oppladbar batteripakke på 4500mAh gjør at du kan lade mindre elektronikk mens du reiser. Ryggsekken Pegasus kommer med hjul og koster rundt 2.350 kroner. Du må kontakte dem for å få oppgitt fraktkostnader. Billig blir det neppe.