Korken gjør at kniven holder seg flytende. Foto: Produsent
Korken gjør at kniven holder seg flytende. Foto: ProdusentVis mer

Kniven som flyter

Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Er det en ting båtfolket vet, så er det at å miste båtnøklene i vannet gir deg fjordens lengste ansikt på få sekunder. Det er tross alt en grunn til at du knapt finner en båteier som ikke bruker korkballer eller lignende på nøkkelknippene.

Flere flytende redninger finner du her.

Men det er selvsagt ikke bare nøkler som har en lei tendens til å forsvinne i dypet når uhellet først er ute.

Her er det bare fantasien som setter grenser, men skulle du slumpe til å få en Victorinox lommekniv i garnet i Tysfjorden skjønner du hva jeg mener.

Hadde jeg bare hatt denne smarte korkkniven i stedet, ville det klønete glipptaket sommeren 1983 fått et helt annet utfall.

Korken gjør at kniven holder seg flytende. Foto: Produsent
Selv kniven er nok ikke av den høyeste kvaliteten, men som et praktisk verktøy i skogen eller i båten vil den kunne gjøre nytten. Foto: Produsent
Korken gjør at kniven holder seg flytende. Foto: Produsent

Poenget er like enkelt som det er genialt: Korken som omkranser selve lommekniven lover nemlig å holde den flytende om du skulle miste den i vannet.


Til 26 dollar, under 160 kroner, er ikke prisen særlig høy heller. Men husk at frakt og leveringskostnader kommer i tillegg.

Alternativt kan du altså skaffe deg en korkball til ett par tiere, og se om den holder kniven din flytende. Test i vasken, før du slipper den i fjorden, da ...

Korkniven kan bestilles her.

Artikkelen fortsetter under annonsen