Kan være billigere å kjøpe enn å leie

Kjøp brukt i stedet for å leie ski på skisenteret.

<strong><b>SLIK FÅR DU «GRATIS» SKI:</strong></b> Du trenger ikke leie dyre skipakker i alpinanlegget. Hvorfor ikke heller kjøpe brukt eller låne fra kommunen? Og kjøper du brukt, kan du selge utstyret til samme pris = <i>gratis</i> ski. Foto: Colourbox
SLIK FÅR DU «GRATIS» SKI: Du trenger ikke leie dyre skipakker i alpinanlegget. Hvorfor ikke heller kjøpe brukt eller låne fra kommunen? Og kjøper du brukt, kan du selge utstyret til samme pris = gratis ski. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dag i skibakken kan bli dyrt dersom du må leie ski, i verste fall til hele familien. Da er det billigere å kjøpe brukt, i alle fall om vi snakker om skigåing eller -kjøring flere dager i løpet av sesongen. Eller om du selger utstyret igjen etter bruk. Da kan kostnaden være minimal.

Du kan også låne ski - helt gratis:

Gratis utlån av ski

Det aller billigste alternativet, er selvsagt å låne utstyr. En del kommuner har gratis utlån av sport- og fritidsutstyr, og da deriblant utlån av skiutstyr.

Tana kommune låner ut både pulk, sykkelvogner, kanoer, kajakker, telt, langrenn-ski, twintip-ski, skisko, rulleskøyter, skøyter, redningvester, sykler, bilbarneseter, fjellsekker og hjelmer, for å nevne noe. Spesielt twintip-skiene er populære. Og dette tilbudet har eksistert i flere år.

Kragerø bibliotek startet opp utlån av skiutstyr i desember 2012, mens Skjervøy Folkebibliotek kom i gang med en tilsvarende ordning i mars i 2013. Også Bamble bibliotek låner ut skiutstyr og redningsvester, mens Bærum kommune og Flora kommune har egne ordninger for utlån av utstyr.

Sjekk derfor med kommunen om de kan ha gratis utlån av ski - eller hva det enn er du måtte trenge å låne.

Les også: Her kan du sjekke føreforholdene fra sofakroken

Dette koster det å leie

Som du kan se av tabellen nedenfor koster det ganske mye å leie ski på skistedet. Om en familie på fire skal leie alpinski til to voksne og to barn i årsklassen 7-15 år, kommer det på mellom 1.700 og 1.970 kroner for to dager.

Les også: Slik får du tekstmeldingene rett inn i skibrillene

Du kan leie de fleste typer skiutstyr i de større skianleggene. Dersom du reiser i høysesong, lønner det seg selvsagt å bestille leie av ski på forhånd, da det ellers kan være utleid i din størrelse.

Du kan også leie langrennski. Langrennskipakker for hele familien koster drøye 1.000 kroner for to dager.

Her kan du se utleieprisene i noen populære norske skisenter:

(Dette er ingen komplett prisundersøkelse, men er kun for å gi et bilde av prisene i markedet.)

Prisene er innhentet fra skisentrenes nettsider. Vi tar forbehold om feil og endringer. Ungdom er barn fra 7 til 15 år.
Prisene er innhentet fra skisentrenes nettsider. Vi tar forbehold om feil og endringer. Ungdom er barn fra 7 til 15 år. Vis mer


Kjøp brukt

Leier du ski i skibakken er det selvsagt brukt av andre. Da kan du egentlig like godt kjøpe brukt. Det flommer over av brukt skiutstyr på Finn.no. Her kan du få brukte langrennski til en 100-lapp og staver til en 50-lapp. Du kan også kjøpe alpinski for 100 kroner og alpinstøvler for 50 kroner.

Da vi sjekket Finn.no var det drøye 1.600 annonser ute innen kategorien skisport, og med treff på nøkkelordet "ski".

<strong><b>KJØP BRUKT I STEDET FOR Å LEIE:</strong></b> Det flommer over av brukt skiutstyr på Finn.no. Sjekk også lokale Facebookgrupper for kjøp og salg, og sesongsalgene hos lokale idrettsklubber. Foto: Finn.no/Kristin Sørdal
KJØP BRUKT I STEDET FOR Å LEIE: Det flommer over av brukt skiutstyr på Finn.no. Sjekk også lokale Facebookgrupper for kjøp og salg, og sesongsalgene hos lokale idrettsklubber. Foto: Finn.no/Kristin Sørdal Vis mer


Mange selger også hele pakker, med ski, skisko og staver. Vi har sett langrennspakker til rundt 300 kroner og alpinpakker til 500 kroner.

Dersom du har tenkt å stå på alpinski i alle fall to dager i løpet av sesongen, vil det for mange lønne seg å kjøpe brukt. Leie av alpinpakker koster rett i underkant av 2.000 kroner, og da kan du lett få tak i brukte alpinpakker. Det beste er at du kan selge det videre for samme pris som du betalte for det, og da har du i realiteten hatt gratis alpinski hele sesongen.

Det finnes også en del kjøp og salg-sider på Facebook, da med litt mer lokalt tilsnitt. Der kan det være gode handler å gjøre, og du slipper å tenke på transport av varene.

Sjekk også ut lokale bruktsalg som gjerne arrangeres av lokale idrettslag.

Via appen Fribi gir folk bort ting de ikke lenger trenger, der kan det også lønne seg å ta en titt. Det er også åpent for bytte og salg/kjøp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer