<strong>SMART:</strong> Plaggene til Parker Dusseau puster, er elastiske og har en vannavstøtende overflate.  Foto: Parkerdusseau.com
SMART: Plaggene til Parker Dusseau puster, er elastiske og har en vannavstøtende overflate. Foto: Parkerdusseau.comVis mer

Jobbklærne du kan sykle i

For deg som må kle deg pent på jobb og er lei av å skifte flere ganger om dagen.

I motsetning til for eksempel oss journalister, finnes det yrkesgrupper som faktisk må kle seg pent på jobb. Som for eksempel de som jobber innen finans. Og her er det mange som liker å sykle til jobb.

Funksjonelt pentøy

Det er vel denne typen syklister det amerikanske klesselskapet Parker Dusseau henvender seg til. Fra deres beskjedne utvalg, får du kun kjøpt funksjonelt pentøy som du kan sykle i og så bruke på jobben. Forutsatt, skulle vi tro, at du ikke trenger en dusj etter sykkelturen til jobb.

TEST: DinSide prøver å vintersykle til jobb

Parker Dusseau, kalt opp etter denne mannen, selger funksjonelle dressjakker og dressbukser i to farger som oppfører seg ganske annerledes enn vanlige dresser – bortsett fra når det gjelder utseendet.

Se bilder av dressen her:

Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com
Foto: Parkerdusseau.com


Fleksible plagg

Materialene som brukes gjør at tekstilene puster, i tillegg til at de er sydd slik at du kan bevege både armer og føtter uten at plaggene strammer. Alle som har prøvd å gjøre noe annet enn å sitte eller stå i en dress, vet hvor upraktisk det kan være.

Tekstil-blandingen av merinoull og elastisk elastan skal også tåle fuktighet inntil en viss grad, mens lommene i jakken er dypere enn vanlig, så den dyre smartmobilen ikke skal falle ut. Jakken har også egne glidelåser i ermene hvis du føler et behov for ventilasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunn samfunnsøkonomi: Slik kan man få flere til å sykle til jobb

Skjult refleks

Dressjakken har tre knapper, to vanlige og en oppe ved kraven, som gjør at du kan lukke jakken når det er kaldt. Begge plagg har også reflekser du kan skjule når du er på jobb. En annen fiffig detalj er at buksene kan brettes opp og strammes inn ved enden, altså som en slags innebygd sykkelklemme.

Det koster å være pen i tøyet på vei til jobb: Jakkene og buksene, som kommer i kullgrå og navyblå farger, koster henholdsvis 3.000 og 1.500 kroner, samt 150 kroner i frakt. Med norsk toll og moms, ender du så opp med en totalsum på rundt 6.500 kroner for en hel dress.

Men jobber du innen finans, har du også muligens råd til dette.

Les også: Slik kan arbeidsgiveren få flere ansatte til å sykle

Disse plaggene passer nok best for den som har kort vei til jobb og som ikke trener når de sykler. Og nå som kulden har satt, er det selvsagt ikke høysesong. Trøsten får være at du i hvert fall er klar til våren kommer om du bestiller du nå.

Les mer om: tekstiler, teknologi og sykkel