<B>SEKSI:</B> GoBe-lommelykta kan bruke seks ulike lyshoder, slik at du kan bruke ett lys til én ting, og et annet lys til en annen ting. Foto: Produsenten
SEKSI: GoBe-lommelykta kan bruke seks ulike lyshoder, slik at du kan bruke ett lys til én ting, og et annet lys til en annen ting. Foto: ProdusentenVis mer

Jo flere ting jo bedre

Lommelykt med spaltet personlighet.

I dag forventes det nærmest at tingene våre gjør flere ting. Det er med andre ord gode grunner til at støvsugeren finner sin plass i en skammekrok i hjørnet: Den kan bare gjøre én ting.

Denne lommelykta fra lommelyktprodusenten Light & Motion kan derimot slå seg på brystet, først og fremst fordi den kan være så mange lommelykter.

LES OGSÅ: Glem GPS: Slik bruker du kart og kompass

Seks elementer

GoBe har den fordelen at den kan brukes sammen med hele seks forskjellige lys-elementer. Du får naturligvis ikke med alle seks elementene på kjøpet, det hadde nok gjort den i utgangspunktet 1.230 kroner (uten frakt og moms) dyre lykta for dyr.

De andre lyshodene skrus enkelt og greit på lommelykta, og du kan for eksempel bruke ett lyshode for én aktivitet - ett for sykling, ett for klatring, ett for dykking og så videre.

GoBe veier bare 160 gram, og er vanntett helt ned til 120 meter. Det holder for de fleste.

De seks lyshodene som kan kjøpes separat kommer altså i seks utgaver:

 • Spotlight med 20 graders spredning (kommer i både 500 og 700 lumen)
 • 60 graders vidvinkel-lys (700 lumen)
 • Åttegraders søkelys (500 lumen)
 • 60-graders rødt søkelys (gunstig for dykking)
 • 20-graders lys beregnet til nattdykking

 • Byttet av lyshode skal være gjort på få sekunder.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  LES OGSÅ: Dette skulle ikke skjedd: Vi tester drikkeflasker

  Ulike monteringsløsninger

  Det er også mulig å montere GoBe på ulike overflater, som for eksempel sykkelstyret eller på utstyr for undervannsdykking.

  Et oppladbart batteri lades ved hjelp av vanlig USB-lader, og produsenten lover en brukstid på hele 36 timer på én lading - 54 timer hvis du svitsjer den over i SOS-modus. En batteriindikator viser hvor mye strøm du har igjen.

  Hvert lyshode har fire innstillinger for lysstyrke. Prisen varierer mellom 1.230 og 2.230 kroner, men så må du legge til frakt, moms og gebyr for tollbehandling på toppen av det igjen.