Den store kinodagen 2018

I dag er det halv pris på kino

Den store kinodagen markeres over hele landet 3. november.

PENGER Å SPARE: Med halv pris og en rekke arrangementer rundt om i landet, håper bransjen å lokke mer enn 200.000 til kinosalene i dag. Foto: Aleksandra Mieszkowska
PENGER Å SPARE: Med halv pris og en rekke arrangementer rundt om i landet, håper bransjen å lokke mer enn 200.000 til kinosalene i dag. Foto: Aleksandra Mieszkowska Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av: Aleksandra Mieszkowska

Det hele startet som et lokalt arrangement i Haugesund i 1985, og allerede året etter ble det utvidet til å omfatte hele Rogaland. Fra 1987 har Den store kinodagen vært en nasjonal kampanje for hele landet, og den inntreffer alltid den første lørdagen i november.

Sentralt står kinobilletter til halv pris, men det blir også lokale arrangementer av ymse slag rundt på de forskjellige kinoene.

Venter over 200.000

Jørgen Stensland, avdelingsdirektør i Film & Kino har jobbet tett med denne dagen i mange år og er positiv til årets arrangement.

– Det har vært en stor suksess opp gjennom årene. Dagen feires over hele landet, og flere kinoer har arrangementer gjennom dagen, forteller han til Dinside.

ENTUSIASTISK: Jørgen Stensland i Film & Kino. Foto: Privat
ENTUSIASTISK: Jørgen Stensland i Film & Kino. Foto: Privat Vis mer

De siste årene har det vært rundt 200 000 besøkende på Den store kinodagen. 2016 var det beste året for kinodagen med 215 000 besøkende.

- I fjor var det Trondheim, Stjørdal og Ål som ble kåret til beste kino på Den store kinodagen, sier Stensland, og legger til at disse hadde spesielt gode besøkstall og gode aktiviteter.

- Beste dagen i året

Odeon er blant kinoene i Norge som satser stort på denne dagen. I tillegg til halv pris på alle forestillingene, er åpningstidene utvidet og det er mange lokale aktiviteter og konkurranser for publikum.

image: I dag er det halv pris på kino

Ivar Halstvedt er administrerende direktør for Odeon, men har tidligere jobbet for Film & Kino. Han var i sin tid med å sparke i gang Den store kinodagen som en nasjonal begivenhet.

- Odeon markedsfører dagen gjennom sosiale medier og redaksjonelle oppslag i lokalmedia, sier han til Dinside.

For ifølge Halstvedt er dette en svært viktig happening for Odeon, men også de andre kinoene.

– Det høyeste antall besøk på en enkeltdag oppnår kinoene på denne dagen hvert år, avslutter han.

Du finner mer informasjon om dagen hos Filmweb.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!