HX-A500: 4K actionkamera fra Panasonic

Endelig et actionkamera som gir jevn bildeflyt i høy oppløsning.

<b>ACTION I 4K:</b> Panasonic HX-A500 skal gjøre fete filmklipp i tøffe omgivelser enkelt. Foto: ØYVIND PAULSEN
ACTION I 4K: Panasonic HX-A500 skal gjøre fete filmklipp i tøffe omgivelser enkelt. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

i Amsterdam: Selv om GoPro så langt dominerer kraftig i actionkamera-markedet, blir konkurransen stadig hardere, og denne gangen er det Panasonic som rasler med sablene.

For selv om også GoPro Hero3+ kan filme i 4K, er den dessverre låst til en bilderate på 15 bilder i sekundet, noe som fort gir hakkete avspilling.

25 bilder i sekundet
Det vil altså Panasonic gjøre noe med og øker derfor til 25 bilder i sekundet på HX-A500, slik at du skal få en jevnere bildeflyt når du spiller av opptakene dine.

I tillegg til den høye oppløsningen skryter Panasonic av at kameraet skal gjøre en svært god jobb selv under dårlige lysforhold og ha en god bildestabilisator.

Spørsmålet er selvsagt om dette er nok til få friste kundene.

Les også:360Fly: Kameraet som får med seg alt

Hva får du?


Selve kameraet skal festes til kroppen eller direkte på utstyret du bruker. Som vanlig på actionkameraer er det derfor et stort utvalg av tilbehør tilgjengelig, der i blant sykkelfester, armbånd og hjelmfester, og du ser flere av dem i bildespesialen under.

HX-A500 består av selve kameraet og en hovedenhet hvor all betjening og minnnekort befinner seg. Som du ser på bildene henger de to enhetene sammen via en kabel, og Panasonic skrøt fælt av hvor enkel enheten var i bruk.

Kan brukes med våte hansker

Enhåndsbruk har nemlig vært nøkkelen under utviklingen, og i tillegg har det vært et stort fokus på at knappene skal kunne betjenes med både tørre og våte hansker. Skjermen er ikke mer enn 1,5 tommer stor, men gir likeve en grei oversikt over hva kameraet har i fokus, og ikke minst om kameraet er i gang eller ikke.

Tilbehør er det mye av når det gjelder actionkameraer: Her ser du armbåndsholderen til hovedenheten og hodefestet. Foto: ØYVIND PAULSEN
Enkelt feste for kameraet til ski og sykkelhjelmer. Foto: ØYVIND PAULSEN
USB-inngang og plass til minnekort, ligger under dekselet på siden. Foto: ØYVIND PAULSEN
Kameraet og hovedenheten er koblet sammen via kabel. Foto: ØYVIND PAULSEN
Tilbehør er det mye av når det gjelder actionkameraer: Her ser du armbåndsholderen til hovedenheten og hodefestet. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
Armbåndet. Foto: PANASONIC
Hodefeste med stropp. Foto: PANASONIC
Klipsfeste Foto: PANASONIC
Utstyrspakke. Foto: PANASONIC


Innholdet overføres til mobilen eller nettbrettet ditt via wifi, og innebygget NFC-støtte gjør tilkoplingen ekstra enkel for de som har en NFC-kompatibel enhet. Panasonic har i tillegg en egen bildeapp som lar deg redigere innholdet, og gir deg mulighet til å fjernstyre kameraet.

Alt er selvsagt laget slik at det skal tåle røff behandling: I tillegg til at de er støvtette, er de de også vanntette ned til 3 meter for 30 minutter om gangen.

WINDJAMMER: Med den hårete dingsen rundt kameraet (ekstrautstyr) skal du i følge Panasonic få langt mindre vindstøy. Foto: ØYVIND PAULSEN
WINDJAMMER: Med den hårete dingsen rundt kameraet (ekstrautstyr) skal du i følge Panasonic få langt mindre vindstøy. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Slow motion-funksjon


Selv om det er lite som slår filmklipp som går i fortfilm, er det også praktisk å kunne kjøre ting sakte, for eksempel når du skal dobbeltsjekke detaljer. Panasonic lar deg derfor senke hastigheten i tre trinn:

200 bilder i sekundet (848x480-oppløsning), 100 bilder i sekundet (1280x720), og 50 bilder i sekundet (1920x1080).

HX-A500 skal komme til Norge i løpet av mai måned, men prisen er foreløpig ikke klar. Saken vil bli oppdatert når den kommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!