<strong>GOD OMTALE: </strong>Hiploks kjettinglåsbelter har høstet mye god omtale.
GOD OMTALE: Hiploks kjettinglåsbelter har høstet mye god omtale. Vis mer

Hiploks sykkellåser skiller seg ut

Lar deg ha låsene på kroppen.

To britiske industridesignere hadde lyst til å lage en sykkelås som de slapp å feste på sykkelen eller drasse rundt med seg i en bag. Inspirasjonen fikk de fra storbyenes sykkelbuder som hadde store kjettinger rundt livet mens de var på jobb på sine dyrbare fremkomstmidler.

Les: Noen ganger er ikke sykkellås nok

Lås som klesplagg

Hvorfor ikke gjøre det mer funksjonelt, tenkte de, og kom opp med Hiplok, en kjettinglås som skal bæres rundt hoftene.

Les også: Hva er FG-godkjente sykkellåser?

To varianter

Låsen kommer i to varianter: En Hiplok Lite er en seks millimeter tykk kjetting av forsterket stål inni et 600d polyesterbelte. Sjakkelen du låser den fast med er av åtte millimeter forsterket stål og befinner seg inni en holder av sterk nylon. Omkrets er 75 centimeter og vekten er et kilo. Hiplock V1.50 gjør det samme, bortsett fra at den er sterkere og større - og dyrere.

HIPLOK LITE
HIPLOK V1.50
Foto: Hiplok.com
Foto: Hiplok.com

Her kan du se de to variantene:

Gode anmeldelser

Det lille britiske firmaet har høstet mye god omtale for kjettinglåsbeltene fra journalister og brukere på nett, så dette fremstår ikke som enda et trendy sykkeltilbehør med mer form enn funksjonalitet.

Les også: Visste du dette om sykkel og forsikring?

Neste måned slipper de to nye produkter, bøylelåsen Hiplok D og spiraltråd-låsen Hiplok Pop. Det som gjør «D» unik er at den har et eget feste som gjør at den kan puttes i baklommen, i bukselinningen eller i skulderstroppen på en bagg eller ryggsekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se hvordan du kan feste Hiplok D her:

Popp dem sammen

Hiplok Pop festes rundt livet ved klikke de to sluttstykkene på plass i spiraltråden. Når du skal låse sykkelen, klikker (deravn navnet) du bare de to endene sammen for å låse sykkelen fast. Begge de nye produktene viderefører tankegangen om at du skal slippe å feste låsen på sykkelen eller ha den med i en bag.

Hiplok V1.50-kjettinglås fås kjøpt i Norge til 606 kr. pluss frakt.

Alt om sykkel fra DinSide