Bruktsalg av ski:

Her kan du gjøre skikupp i helga

Helga 10. til 12. november er det massemønstring av bruktsalg for skiutstyr.

DEN STORE BYTTEHELGA: I helga arrangerer over 100 idrettslag bruktsalg av skiutstyr gjennom arrangementet Byttehelgen.no i regi av Norges Skiforbund Langrenn, SpareBank 1 og idrettsklubber i hele landet. Du kan gjøre kupp på all slags ski- og vintersportsutstyr. Og du kan selge det du ikke trenger selv lenger. Foto: Byttehelgen.no/Sparebank1
DEN STORE BYTTEHELGA: I helga arrangerer over 100 idrettslag bruktsalg av skiutstyr gjennom arrangementet Byttehelgen.no i regi av Norges Skiforbund Langrenn, SpareBank 1 og idrettsklubber i hele landet. Du kan gjøre kupp på all slags ski- og vintersportsutstyr. Og du kan selge det du ikke trenger selv lenger. Foto: Byttehelgen.no/Sparebank1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du visste vel at brukte ski kan være bedre enn nye?

Denne helga, 11. til 12. november er det gode sjanser for å gjøre gode kjøp på brukt skiutstyr. Dette er nemlig den store byttehelga i regi av veldig mange idrettsklubber landet rundt.

Har du brukt utstyr liggende som du vil bli kvitt? Da kan du også benytte sjansen til å selge unna på byttearrangementene.

Det er over 100 klubber som har registrert bytte- og bruktarrangementet sitt på nettsiden Byttehelgen.no

– Står i kø 45 minutter før vi åpner

Noen av klubbene er ganske ferske med slike bruktarrangement, mens andre, som DFI Ski, har arrangert bruktsalg i mange år.

– Vi har hatt bruktmarked i cirka 15 år, slik at det er blitt innarbeidet i folks bevissthet om at dette kommer omtrent på denne tiden hvert år. Jungeltelegrafen sier at det er vinn-vinn-vinn opplegg, dvs. bra for dem som selger utstyr som ikke er i bruk lenger, billig for kjøperen som får godt utstyr og en inntekt for DFI Skigruppe, forteller Erik Solberg, leder i DFI Ski til Dinside.

Han sier at de beste kjøpene alltid går først.

– De som kommer for å handle står gjerne 30–45 minutter i kø for å være blant de første inn i salgslokalet. Mange har tenkt ut på forhånd hva de skal ha og er målbevisste når dørene åpnes, forteller han, og forteller at de som oftest har rundt 400–500 mennesker innom i løpet av tre hektiske salgstimer.

MØT FORBEREDT: Vit hva du skal ha og sjekk vitale mål: Høyde, vekt og skostørrelse. Foto: Byttehelgen.no/Sparebank1
MØT FORBEREDT: Vit hva du skal ha og sjekk vitale mål: Høyde, vekt og skostørrelse. Foto: Byttehelgen.no/Sparebank1 Vis mer

Her skjer det!

Du kan sjekke hvilke klubber i nærheten av deg som har et byttearrangement, på Byttehelgen.no. Der kan du også finne info om tid og sted, samt muligheter for innlevering av brukt utstyr du ikke lenger trenger.

Mens noen klubber har salgsarrangementet i idrettshallen, har andre det i byen, som eksempelvis Hamar. Der kan du ta med utstyr du vil bli kvitt og selge det selv.

– Byttedagen i Hamar har vært veldig populær de siste årene, med cirka 300 besøkende, sier Kjetil Kjærnes i Hamar skiklubb til Dinside.

Han forteller at arrangementet foregår på Stortorget i Hamar sentrum, og at de som vil selge utstyr selv står for salget.

– Her er det muligheter for å gjøre kupp, både for nybegynnere som skal ha enkelt og rimelig utstyr og for aktive skiløpere som stiller store krav til utstyret. Lite kan måle seg mot et par pent brukte ski som er preparert godt gjennom en sesong eller to. De er ofte fullt på høyden med, eller til og med bedre, enn nye ski fra butikken, uttaler Kjærnes til Dinside.

Kjelsås IL hjelper med kjøpsveiledning

Kjelsås IL Langrenn er med på Byttehelgen-arrangementet for første gang, men sier de har hatt interne arrangementer med bruktsalg i langrennsgruppa tidligere.

– Det er alltid populært med bruktsalgdager, men dette er første gangen vi er med på Byttehelgen, sier Eva Aasebø, daglig leder i Kjelsås IL Langrenn til Dinside.

– Vi har annonsert mye internt blant langrennsgruppas medlemmer, samt på hjemmeside og liknende, og de fleste av våre grupper har lagt treninger til samme tid og sted som bruktsalget, så vi håper mange har med utstyr de ønsker å selge.

Hun forteller også at de stiller med kompetente veiledere på valg av langrennsutstyr – og at de også har lagt opp til et grunnleggende smørekurs i forbindelse med salgsarrangementet.

Byttehelgen er et samarbeid mellom Norges Skiforbund Langrenn, SpareBank 1 og idrettsklubber i hele landet.

Selv om klubbene i hovedsak har byttearrangementet lørdag eller søndag eller begge dager, er det også noen klubber som har arrangementet før eller etter disse helgedagene – men det kan du sjekke på nett.

Fullt utstyr til tre unger for 600 kroner

Bjørndal IF arrangerer byttedag for andre året. Brit Baldishol i idrettslaget forteller at det var bra besøkt i fjor, og at klubben er fornøyd med at mange fikk kjøpt bra utstyr til en billig penge.

Mens noen klubber tar en cut av omsetningen, lar andre klubber – som Bjørndal IF – alle pengene for salget gå tilbake til selgeren.

– Det er selgeren selv som setter en pris på utstyret han vil selge, og så får han en vipps med pengene etter endt dag. Det som ikke er solgt, må man komme tilbake og hente – eller man kan gi det til BUA, som er utlånsordningen vi har.

Hun forteller at prisene for utstyr er varierende, og at de ikke legger seg opp i hvordan selgeren priser det.

– Det viktigste for oss er at man kan få kjøpt billig utstyr. I fjor var det for eksempel en hel familie med tre unger som fikk fullt skiutstyr for 600 kroner, forteller Baldishol til Dinside.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!