Test av ullsokker 2017

Her er de beste sokkene

Vi har testet ullsokker til tur- og hverdagsbruk. Vinneren er soleklar!

TEST AV ULLSOKKER: Ingen over, ingen ved siden: Vinneren av vår langtest av ullfrottésokker er soleklar! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TEST AV ULLSOKKER: Ingen over, ingen ved siden: Vinneren av vår langtest av ullfrottésokker er soleklar! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulltrøyer holder deg varm på overkroppen vinterstid, men du kan jo heller ikke basere deg på varmesokker, varmesåler og tåvarmere for å holde varmen på beina.

Et av de beste tipsene for å holde føttene varme om vinteren, er å bruke ullsokker. Ullfrotté er best, fordi det er luft som isolerer - og frottésokkene har strikket inn luft i stoffet.

Vi har testet fem ulike uttfrottésokker til hverdagsbruk, tur - og treningsbruk.

Det er store forskjeller både på hvor varme sokkene kjennes og passform og slitasje.

Som du kan se av vurderingene nedenfor:

Det er ingen tvil om hvilke sokker som er de beste.

Kanskje ikke så rart at denne typen sokker gjerne går under navnet «ulvangsokker» som en fellesbetegnelse ...

Ulvang Super

KONGEN OVER ALLE ULLSOKKER: Ulvang er selve kongen av ullsokkene. Sokker med fantastisk passform som varer og varer - og som varmer! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KONGEN OVER ALLE ULLSOKKER: Ulvang er selve kongen av ullsokkene. Sokker med fantastisk passform som varer og varer - og som varmer! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi går rett på vinneren: Her er det ingen over og ingen ved siden: Ulvangs Super-sokker rett og slett i en klasse for seg selv, og dette er testens soleklare vinner!

Den har perfekt passform - som holder og holder - vask etter vask. Den er fantastisk behagelig på og sitter rett og slett som støpt. Dette er også den av sokkene som har det mest komfortable skaftet på sokken - med en bred strikk øverst som ikke strammer.

I tillegg er dette også den sokken som viser minst tegn på slitasje: Nupper på hæl og under foten er nærmest fraværende - og det er ingen tegn på loing inni sokken, som vi finner mye av hos både Helly Hansen og Europris-sokkene.

Slik har vi testet

To testpersoner har testet sokkene over lang tid i løpet av vintersesongen. Vi har brukt sokkene til hverdags og til tur og trening ute. Vi har vurdert slitasje, passform, komfort og hvor varme sokkene kjennes i bruk. Alle sokkene er brukt og vasket 15 dager/15 ganger.

Og ikke minst: Den varmer godt og har perfekt tykkelse - som gjør den til en god allrounder som passer inni de fleste sko uten problemer.

Det eneste vi har å utsette på denne er designet: Den er veldig traust - og det roper «tur» av denne. Ja takk til en friskere hverdagsvariant!

54 prosent merinoull.

Konklusjon: Ingen over, ingen ved siden: Dette er utklassing!

Pris: 149 kroner

Terningkast: 6

Pierre Robert Sport merino sokker, Active Fit

PIERRE ROBERT: De mykeste sokkene i testen. Gode hverdagssokker (som ikke skriker TUR på samme måte som Ulvang-sokkene egentlig gjør ...). Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PIERRE ROBERT: De mykeste sokkene i testen. Gode hverdagssokker (som ikke skriker TUR på samme måte som Ulvang-sokkene egentlig gjør ...). Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Åh, vi elsker disse sokkene fra Pierre Robert: Dette er de mykeste sokkene i testen.

De kan ikke helt måle seg med Ulvang-sokken når det kommer til passform og slitasje, men følelsen av å trekke på seg disse sokkene er upåklagelig. Det blir nesten søndag hele uka med disse sokkene på!

Det er rikelig med myk frotté i sålen, som varmer godt, og passformen er god.

Det er noe nupper på hæl og under foten etter bruk - men på samme måte som med Ulvang-sokkene så slipper du unna at det loer inni sokken også med disse. Generelt sett har sokkene holdt seg veldig bra.

65 prosent merino ull.

Konklusjon: Dette er en god allround-sokk som er mer nøytral og passende til hverdagsbruk sånn rent utseendemessig, enn det Ulvang-sokken er.

Pris: 110 kroner

Terningkast: 5

Devold Multi Man sokk

DEVOLD: Når ikke helt opp på passform og komfort - og har mer tegn på slitasje enn for eksempel Ulvang-sokkene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke 
DEVOLD: Når ikke helt opp på passform og komfort - og har mer tegn på slitasje enn for eksempel Ulvang-sokkene. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke  Vis mer

Denne har endel nupper og tegn til slitasje på utsiden etter 15 dagers bruk, men den har holdt seg fin inni - og loer ikke på innsiden.

Våre testpersoner synes den var litt stor i strikken øverst og litt romslig rundt foten, men dette kan også skyldes at vi testet en variant for menn - dog i riktig størrelse.

Dette er en mer nøytral sokk utseendemessig enn den originale Ulvang-sokken - og er en fin sokk til allsidig bruk. Du vil ikke ha problemer med å få denne til å passe inni hverdagsskoene.

72 prosent merino ull

Konklusjon: En varm og allsidig sokk - men sokkene fra Ulvang og Pierre Robert er noe bedre, både på varme, passform og komfort.

Pris: 150 kroner

Terningkast: 4

Helly Hansen Warm

HELLY HANSEN: Blant de tykkeste sokkene i testen. Vi liker ikke den stramme strikken øverst på skaftet. Og det er et dårlig tegn at tverrsømmen over tærne slipper. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HELLY HANSEN: Blant de tykkeste sokkene i testen. Vi liker ikke den stramme strikken øverst på skaftet. Og det er et dårlig tegn at tverrsømmen over tærne slipper. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Denne sokken fra Helly Hansen skuffer litt: Vi begynte tidlig å se svakhetstegn i tverrsømmen over tåen, som utviklet seg til små hull - og det er for dårlig.

Disse sokkene er de tykkeste av sokkene i testen - og de kan være litt for tykke til de smaleste vinterskoene.

Men for all del: Det er gode og varme sokker, som oppleves mer som en «kosesokk», eller som fungerer bra som en varmesokk med en tynnere linersokk inni.

Det skorter endel på passformen: Den er noe løs rundt foten - men har en ubehagelig stram strikk øverst på skaftet.

Denne nupper noe på utsiden - men desto mer på innsiden. Se opp for lo mellom tærne når sokkene skal av!

40 prosent ull

LOER PÅ INNSIDEN: Sokkene fra Helly Hansen loer endel på innsiden. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LOER PÅ INNSIDEN: Sokkene fra Helly Hansen loer endel på innsiden. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Konklusjon: En tykk sokk som passer best som en varmesokk utenpå en tynnere linersokk. Loer endel på innsiden, og det liker vi ikke!

Pris: 149 kroner for 2 par sokker

Terningkast: 3 +

Trysilsokken/Europris

TRYSILSOKKEN: Testens dårligste: De blir fort kalde om du blir fuktig eller svett på beina. Men passformen holder vask etter vask - antakelig på grunn av høyt innhold av syntetiske materialer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
TRYSILSOKKEN: Testens dårligste: De blir fort kalde om du blir fuktig eller svett på beina. Men passformen holder vask etter vask - antakelig på grunn av høyt innhold av syntetiske materialer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer

Dette er de billigste sokkene i testen, men også de som vi mener er de dårligste:

Det er disse som viser mest tegn på slitasje etter bruk, og dette er også sokkene som loer mest inni sokken (så se opp for lo mellom tærne også med disse sokkene!).

SE OPP FOR LO! Også Trysilsokkene loer mye på innsiden! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SE OPP FOR LO! Også Trysilsokkene loer mye på innsiden! Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Vi opplever disse sokkene som de minst varme i testen:

De kjennes kalde - spesielt dersom vi blir fuktige eller svett på beina.

På den positive siden så er passformen på sokkene veldig bra, og de holder også veldig godt på fasongen vask etter vask. Dette henger nok sammen med den lave ullmengden og den høye mengden med strechmaterialer.

16 prosent ull i tå/hæl, 26 prosent i fot underside. Null ull i skaft og fot overside.

Konklusjon: Disse sokkene loer mye inni, de slites raskt og de er kaldest. Men vi liker prisen!

Pris: 99,90 kroner for 4 par sokker

Terningkast: 3

Les også

Test av bomullstrøyer: Her er best og verst i test
Våre beste tips: Slik kan du enkelt sjekke kvaliteten på klærne før du kjøper

Slik blir du kvitt nupper på klærne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer