Hengekøyer for skogsturen

Fra de helt enkle, til hengekøyer du kan overnatte i. Vi ser på DD Scout Hammock og DD Travel Hammock.

<strong>RO DEG NED: </strong>Å ligge i en hengekøye i skogen, er en ubeskrivelig behagelig opplevelse. Dessuten trenger det ikke være dyrt, i tillegg til at det er lett å sette opp.  Foto: Thomas Strzelecki
RO DEG NED: Å ligge i en hengekøye i skogen, er en ubeskrivelig behagelig opplevelse. Dessuten trenger det ikke være dyrt, i tillegg til at det er lett å sette opp. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange forbinder hengekøyer med palmer og eksotiske feriestrøk. Noe man kanskje kjøper med seg fra Thailand uten å gidde å henge opp hjemme. Det er dumt, fordi en hengekøye er bra for deg.

Kjenn roen i skogen

Det aller enkleste er kanskje å investere i en enkel villmarkshengekøye av nylon til rundt 400 kr. DinSide testet den 600-grams tunge DD Scout Hammocken en sensommers-søndag i marka, og falt for hvor enkel den var i bruk og hvor godt, både psykisk og fysisk, det var å ligge og kikke opp i trærne ved et vann ute i naturen. Snakk om kjenne roen i skogen!

Og selv de minst knutekyndige menneskene i skogen vil med enkelthet få festet hengekøyen på skikkelig vis.

Sove ute?

DD SCOUT HAMMOCK: En enkel hengekøye til 400 kr. som har to lag.  Foto: Thomas Strzelecki
DD SCOUT HAMMOCK: En enkel hengekøye til 400 kr. som har to lag. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer


Scout Hammock er beregnet for barn, samt voksne ikke mye over 1,80 meter og 100 kilo (der lever jeg farlig på begge punkter).

Den kan også brukes til overnatting da den har to lag. Da drar du bare det ene laget over deg mens du ligger i det andre. Praktisk og enkelt, men ikke noe særlig hvis det begynner å regne.

Tips: Slik setter du opp en hengekøye hjemme

Deilig, men litt stygg

For mange kan det derfor være fornuftig å gå opp i både bredde, høyde, vekt og pris. DD Travel Hammock koster 800 kroner mer, veier 930 gram i sekken, men gir mye mer velvære, selv om den ikke akkurat ser så pen ut.

«Her kunne jeg lett ha bodd!»

DD HAMMOCK TRAVEL: Denne har større plass og ikke minst myggnetting.  Foto: Thomas Strzelecki
DD HAMMOCK TRAVEL: Denne har større plass og ikke minst myggnetting. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer


Med tolags, vanntett bunn, sidelommer og avtagbar myggnetting som du sprer ved hjelp av to sammenleggbare stenger, føler du at du ligger inne i en boble av trygghet og velvære. «Her kunne jeg lett ha bodd!» sa undertegnedes bedre halvdel spontant.

Den vanntette bunnen gjør også at hengekøyen av polyester kan settes opp på bakken. Har du planer om å overnatte eller hvis det er fare for regn, er det fornuftig å investere i et tilhørende hengekøyetak (tarp) til rundt 400 kr. Da er du sikret mot insekter og regn.

DD SCOUT HAMMOCK: En enkel hengekøye til 400 kr. som har to lag. Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
DD HAMMOCK TRAVEL: Denne har større plass og ikke minst myggnetting. Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki
Foto: Thomas Strzelecki

Se de to hengekøyene fra flere vinkler:

Alternativene

Skal du ha en superbillig hengekøy som tåler hele 240 kilo og som du kan putte i lommen på tur, har den norske villmarksprodusenten Eagle Products et godt alternativ til 150 kr.

Exped Scout Hammock koster 500 kr, men er større og tåler mye mer vekt enn Scouten vi testet ovenfor, og veier kun 390 gram.

Et kanskje enda bedre kjøp, selv om den veier 950 gram og kun tåler 100 kilo, er Dovrefjell Wilderness til 500 kr. Her får du nemlig med en tarp.

EAGLE KOMPAKT VILLMARK: Koster 149 kr., veier 300 gram og tåler 240 kilo, Foto: Produsent
EXPED SCOUT HAMMOCK: Koster 499 kr., veier 390 gram og tåler 150 kilo. Foto: Produsent
DOVREFJELL WILDERNESS: Koster 499 kr., veier 950 gram og tåler 100 kilo. Og kommer med tarp. Foto: Produsent
HENNESSY EXPEDITION: Koster 1399 kr., veier 1160 gram og tåler 113 kilo, og kommer med myggnetting og tak. Foto: Produsent

Alternativene ser du her:

High-end

Vil du ha full pakke for overnattingsturer, altså både tarp (hengekøyetak) og myggnetting, kan Hennessy Expedition være et godt alternativ til 1400,-. Den veier 1160 gram og tåler 113 kilo.

Alt om villmark fra DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!