<strong>HOLDER DEG SKJULT</strong> Denne grønne LED-lyset er en del av det taktiske elementet ved klokken og skal hjelpe deg å ikke avsløre posisjonen din.  Foto: Garmin.com
HOLDER DEG SKJULT Denne grønne LED-lyset er en del av det taktiske elementet ved klokken og skal hjelpe deg å ikke avsløre posisjonen din. Foto: Garmin.comVis mer

GPS-klokka som gjør alt

Garmin Tactix er en blanding av å ha Lars Monsen og Chuck Norris på håndleddet ditt.

Garmins nye klokke er en videreføring av Fenix, hvor tanken er at denne i større grad skal appellere til folk i det militære og i taktiske politienheter. Garmin har sagt at klokken er inspirert av behovene politiets spesialstyrker har når de er på jobb.

Likevel, den har så absurd mange funksjoner, at å klassifisere den som en rendyrket «militærklokke» blir feil. Her skulle det absolutt være noe for alle. Vel, de som har 3.700 kroner til overs.

50 timer i GPS-modus

Ja, du kan bruke den til løping og sykling og «alt det vanlige» en dyr GPS-klokke skal gjøre, men det blir nærmest kjedelig sammenlignet med de andre funksjonene. Og ja, den kan også brukes som hverdagsklokke med imponerende fem ukers batteritid.

I GPS-modus varer klokka i rundt 50 timer. Det er ikke dårlig.

Stor bildeserie her:

Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com
Foto: Garmin.com


På tur

Tactix er en såkalt ABC-klokka, som står for altimeter, barometer og compass, altså høydemeter, barometer og i dette tilfellet et 3-akset elektronisk kompass.

Med utgangspunkt i disse funksjonene, kan du så navigere deg i landskapet med ruter du har laget på forhånd, hvor du kan registrere opptil 1000 veipunkter og 50 forskjellige ruter, som vi antar skulle holde for den gjennomsnittlige friluftsmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og skulle du nå mot formodning gå deg vill, har klokken en TrackBack-funksjon, som gjør akkurat det: Å hjelpe deg tilbake til utgangspunktet.

Jakt, fiske og under vann

Tactix har en egen kalender for jakt og fiske, samt informasjon om sol og måne, som skal hjelpe deg med førstnevnte. I USA leveres den dessuten med tidevannstabeller, noe Europa ikke fått.

Og skal du under vann, tåler klokka et dykk ned til hele 50 meter.

I skjul og opp i lufta

Noe av det taktiske ved klokken er den grønne bakgrunnsbelysningen, som verken blender nattsynbriller eller avslører posisjonen din i mørket. Og vi tipper Jumpmaster-funksjonen skulle være spennende for den drevne fallskjermhopperen. Den oppdager når du opp har hoppet og begynner automatisk å navigere mot landingsstedet du har plottet inn.

Del og styr

Vil du skryte av hvor flink du er til å gå tur, kan du laste opp dagsetappene dine på sosiale medier. Tactix kan også brukes til å styre Garmins actionkamera, Virb.

Som nevnt er klokken dyr, men vi tipper det er en del drevne villmarksentusiaster som ønsker seg denne til jul.

Les mer om: villmark og trening