Glem lisser som går opp

Disse små sakene er ganske enkelt geniale.

Fire rykende ferske "lisseforankringer" fra produsentens fabrikk i USA. Foto: Lace Anchors
Fire rykende ferske "lisseforankringer" fra produsentens fabrikk i USA. Foto: Lace Anchors Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enten du driver med jogging, går tur i fjellet eller trener på treningsstudio har du sikkert opplevd det du også - lisser som går opp og må knyttes på nytt.

Greit nok, så er det ikke et verdensproblem, men det hadde vært ganske deilig å slippe å tenke på knyttingen.

Her er verdens rareste joggesko

Undertegnede har lenge lett etter en smart måte å knytte skoene på, uten å måtte finne på kreative løsninger med lissene. Jeg har forsøkt å knytte på innsiden av tungen, bare legge lissene nedi, samt å lage en knute som forhindrer at lissene kommer ut lissehullene.

Ingen av løsningene fungerte optimalt, men nå ser det heldigvis ut til at letingen er over.

Låser lissen

Lace Anchors, eller "lisseankere", er plastdingser som festes på innsiden av skoen, ved det siste hullet lissen skal gjennom. Når de er festet vil lissen gå i lås, slik at den ikke blir løs. Du kan da velge om du vil klippe av restene, eller for eksempel gjemme dem under innersålen.

Til fritidsbruk virker de ganske geniale. Hvor deilig ville det ikke vært å bare tråkke nedi joggeskoene og være klar? Og ikke minst: Slippe å ta pause i joggeturen for å knytte skoene på nytt?

Vurderer du å droppe lisser helt? Da er kanskje barfotløping noe for deg.

For dem som sliter med at hælen ikke sitter godt hvis skoene ikke er knyttet, har gründer Charles Harris et godt tips. I videoen under viser han en alternativ måte å stramme lissene på:

15 ganger målet

At dette produktet ikke bare er noe undertegnede har lett etter understrekes av interessen produktet har fått på Kickstarter.

Det opprinnelige målet på 9.500 dollar ble slått med god margin - ved prosjektets slutt hadde de fått inn 146.288 dollar.

Det skulle bety over 15 ganger mer enn de hadde budsjettert med.

Tilbakemeldingene fra dem som har mottatt varene sine er også betryggende. De aller fleste virker å være storfornøyd med lisseankerne.

Slik lagrer du vinterskoene

Forholdsvis billig

Nå er imidlertid kampanjen over, men du kan gå til firmaets egne hjemmesider for å bestille. Prisene er noe høyere enn de var på Kickstarter, men på ingen måte avskrekkende.

For 25 dollar (cirka 150 kroner) får du 36 lisseankere, nok til ni par sko. Godt under 20 kroner per par, med andre ord.

Og det beste av alt: Internasjonal frakt er inkludert.

Slik fester du dem:

Mer moro fra Kickstarter finner du her.