<strong>ENKEL I BRUK: </strong>Du fester den til setepinnen og hekter den enkelt av.  Foto: Rubbee.co.uk
ENKEL I BRUK: Du fester den til setepinnen og hekter den enkelt av. Foto: Rubbee.co.ukVis mer

Gjør sykkelen din elektrisk på 1-2-3

Rubbee vekker oppsikt.

Tre litauere har forflyttet seg til London hvor de har sluttført finansieringen av det som har potensiale til å revolusjonere el-sykkelbransjen, den avtagbare hjelpemotoren Rubbee som gjør alle sykler elektriske på noen sekunder. Og den passer til nesten alle typer sykler.

LES OGSÅ:

Test: DinSide prøver (en slags) sportslig el-sykkel

Friksjon

Den vanntette Rubbee-motoren festes enkelt rundt setepinnen og et friksjonshjul «gnir» (derav navnet) bakhjulet fremover uten å slite det ut. Dette skjer ved at du fjerner en festebolt og dermed trykkes friksjonshjulet ned på sykkelhjulet ved hjelp av egen støtdemper-aktig arm. Et «gasshåndtak» festes på styret og kobles til motoren og du er i gang.

Se den fra flere vinkler:

Foto: Rubbee.co.uk

Les: 9 av 16 el-sykler får stryk

5 års bruk

Du får kjørt rundt 25 km på en ladning, som ikke er så mye som vanlige el-sykler, men så veier Rubbee-motoren «bare» 6,5 kilo og da blir totalvekten (selvsagt avhengig av hva din sykkel veier) mye mindre enn hva en typisk el-sykkel veier. Topphastigheten er som på alle el-sykler i Europa på 25 km/t, og du lader opp motoren på 2 timer. Grunderne sier batteripakken skal holde til rundt 2000 timers bruk, omtrent 5 års sykling.

Se reklamen her:

Les også: Hva med elektrisk tjukkassykkel?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukes av flere

Det beste ved Rubbee er at den kan brukes av flere ved at den enkelt tas av og monteres på en ny sykkel. Gjør det enda enklere ved å investere i flere «gasshåndtak» til rundt 180 kr. per stykk. (Se bildet under)

KJØP FLERE: Investerer du i flere "gasshåndtak", blir det lettere for andre å bruke Rubbee. For den krever litt mer montering enn selve motoren.  Foto: Rubbee.co.uk
KJØP FLERE: Investerer du i flere "gasshåndtak", blir det lettere for andre å bruke Rubbee. For den krever litt mer montering enn selve motoren. Foto: Rubbee.co.uk Vis mer

Blir dyrt

Litauerne har nådd målet på 63.000 pund (570.000 kr), og dermed blir dette en realitet. Den billigste måten å få tak i en Rubbee, er å forplikte seg med 6.300 kr, men den muligheten er utsolgt, så ditt beste alternativ er nå 7.500 kr. pluss 450 kr. i frakt, men da får du også en del ekstra ting med på kjøpet. Uansett er det snakk om ganske mye penger.

Alt om el-sykkel

Her ser du den testes på en fulldempa sykkel: