<strong><strong>PRAKTISK:</strong></strong> Å gå med stillongs til jobb er behagelig. Men å ta den av på jobb, er bare slitsomt. Her kan Ziplongs være en god løsning.  Foto: NORTHERNPLAY.NO
PRAKTISK: Å gå med stillongs til jobb er behagelig. Men å ta den av på jobb, er bare slitsomt. Her kan Ziplongs være en god løsning. Foto: NORTHERNPLAY.NO Vis mer

Funksjonelt norsk ullundertøy

De innerste plaggene som gjør at du slipper å ta av deg det du har ytterst.

Publisert
Sist oppdatert

Det nyoppstartede norske selskapet Northern Playground er resultat av to skiglade nordmenn som har irritert seg over to ting: Fuktige bokssershorts og stillongs som blir for varme ut på dagen.

Begge er plagg som er vanskelig å ta av når du har på deg bukser og slalåmstøvler.

Behold dem lenger: Slik vasker du treningstøyet

Verdensnyhet?

Resultatet av denne frustrasjonen ble skapt ved en symaskin ved Carl Berner i Oslo, og produktet dukket opp i butikkene i fjor. Det er en enkel «hvorfor har ingen tenkt på dette før?»-idé som gutta selv hevder er en verdensnyhet.

– Vi har googlet i flere år, og vært på internasjonale messer. Det er ingen som har sagt at noen har gjort noe liknende. Så sikrere er det vel vanskelig å bli, sier grunder Jo Egil Tobiassen til DinSide.

Stadig mer populært: Tørr og luktfri med bambus

Så hva er det nye her? Jo, plaggene deres har glidelåser som gjør at du slipper å ta av bukse og sko når du skal ta dem av. Bra på skituren, men også praktisk for deg som bruker stillongs til jobb, men som synes det er slitsomt å ta dem av inne på en trang do.

Slik fungerer Ziplongs:


Voksen-body

Hovedplagget er ullstillongsen Ziplongs, som kommer i fire varianter: to i merinoull i to forskjellige lengder (3/4 og full lengde), samt to andre: Ziplongs original og Ziplongs aktiv, begge i 3/4-lengde, også kjent som capri. Alle plagg finnes i herre- og damevarianter.

Zipbody er det nesten samme som en body for en baby, bortsett fra at denne har en glidelås som går opp langs siden og fortsetter langs korsryggen. Altså er det en truse/bokser og skjorte i ett. Ikke minst er den praktisk da du ikke har noen glipe i ryggen hvor kulda eller podens snøballer kan treffe deg.

Vil ikke glidelåsen oppleves som kald og irriterende? Nei, de er polstret og vil ikke merkes, sier Tobiassen.

Les også: T-skjorten som er for god til å være sann?

Må du ha to plagg?

<strong><strong>FIN UTSIKT:</strong></strong> Blir det for varmt med Ziplongs utpå dagen, er det bare å prelle de av.  Foto: NORTHERNPLAY.NO
FIN UTSIKT: Blir det for varmt med Ziplongs utpå dagen, er det bare å prelle de av. Foto: NORTHERNPLAY.NO Vis mer


Zipboxer fungerer også etter samme prinsipp, og skal være rask å få både av og på. Problemet, hvis du skulle ønske å bytte den fuktige bokseren, er at du må enten velge å gå uten en bokser under eller kjøpe to like plagg. Ett for aktivitet og ett for når du er ferdig.

For poenget forsvinner jo hvis du må ta av buksene og skoene for å skifte til et plagg som ikke har glidelås.

Og da blir det fort dyrt.

– Ziplongsen funker fint alene, det gjør også bodyen, som man kan ta på når man kommer til toppen eller under svett tøy etter en langrennstur. Da blir man tørr til huden selv om man kun har en. Når det gjelder Zipboxeren, er det jo best med to, sier Tobiassen, som innrømmer at det koster å være kar.

Teit eller tøft? Mann tester tights og blir frelst

Høy pris

Stillongsene og bodyene selges til priser mellom 750 og 1.100 kroner, mens bokseren for både herre og dame kommer på 400 kroner. Grunder Tobiassen mener de kan forsvare den høye prisen.

– Vi bestemte oss for at vi skulle lage kvalitet og gikk for de beste stoffene på både ull og polyester, samt søm, glidelåser og andre detaljer. Hvis man ønsker å lage noe som varer i mange år, nytter det ikke å ta snarveier.

Produsenten har laget en reklamefilm som viser produktene her:

Les mer om: tekstiler, undertøy, langrenn og alpint

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer