For dyrt i skibakken? Slik blir det billigere

Slik kan du kutte utgiftene for en dag i skibakken.

FOR DYRT? Mange synes det er for dyrt å stå på ski. Slik kan du gjøre det billigere: Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
FOR DYRT? Mange synes det er for dyrt å stå på ski. Slik kan du gjøre det billigere: Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en uhøytidelig avstemming på Dinside i forbindelse med saken om at 100 skisenter gir bort 100.000 heiskort gratis én dag i året, sier 65 prosent at de gjerne ville stått mer på ski, men gjør det ikke fordi det er for dyrt.

Et dagskort på de mest populære skistedene koster rundt 410 kroner per voksen og 325 kroner for barn.

For en familie på fire blir dette raskt 1.500 kroner. I tillegg kommer utgifter til KeyCard for deg som ikke har det, og det kan koste opptil 75 kroner per stykk. 300 kroner ekstra der, altså - og du er oppe i rundt 1.800 kroner for en dag i bakken, før du har kommet deg til skibakken og satt skia på beina.

LES OGSÅ: Smart løsning for deg som hater å bære på slalomskiene

Her er fem tips som kan gjøre dagen i bakken billigere:

#1: Sjekk prisene

Heiskort i de største skisentrene koster rundt 390 til 420 kroner for et dagskort. I tillegg kommer utgifter til KeyCard dersom dere ikke har det fra før, og det koster fra 45 kroner i Trysil og Hemsedal til 75 kroner på Hafjell. Totalt sett kan du spare 20-30 prosent på å velge et billigere skisted.

SJEKK PRISENE! Du kan spare 20-30 prosent på å velge et skisted med lavere priser enn de dyreste, kun på heiskort. I tillegg kommer eventuelle utgifter til overnatting og reise.  Foto: SKISTAR
SJEKK PRISENE! Du kan spare 20-30 prosent på å velge et skisted med lavere priser enn de dyreste, kun på heiskort. I tillegg kommer eventuelle utgifter til overnatting og reise. Foto: SKISTAR Vis merMen: Det kan være enda mer å spare på å velge de mindre skisentrene.

I Ingierkollen koster for eksempel en dag i bakken 260 kroner. Det er selvsagt forskjell på hva du får i de mindre skiheisene sammenliknet med de større - men er du eller barna dine nybegynnere, er det kanskje ikke de største bakkene dere er ute etter uansett.

LES OGSÅ: Billigere å kjøpe enn å leie ski

Står du for lite på ski?

Ville du gjerne stått mer på ski, men gjør det ikke fordi: (Avsluttet)
Det er for dyrt(68%) 1532
Det er for langt å reise(15%) 343
Andre grunner(11%) 251
Har ikke utstyr(5%) 122
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


#2: Gratis i barnebakken?

Har du barn under 6 år, er du heldig: Barn under 6 år kjører nemlig gratis, dersom de kjører med hjelm og sammen med en voksen. De må imidlertid ha KeyCard - så regn med utgift til det dersom du ikke har.

Men: Noen skisenter har i tillegg gratiskjøring for alle i barnebakken/familiebakken.

Sjekk hvordan dette er på de skisentrene som er aktuelle for deg. Sjusjøen Skisenter er et eksempel. Skal du likevel stå på ski med barna, kan det hende at du slipper gratis unna dersom dere kun holder dere i barnebakken.

#3: Nok med en halv dag?

Tidlig opp og kanskje lang reisevei er nok til å ta knekken på mange - og en hel dag i skibakken kan da bli litt i meste laget.

Kanskje kan du spare inn litt ved å kjøre kun noen timer eller en halv dag. Ettermiddagskort i for eksempel Hemsedal varer fra 12.30 til 16.30 - og koster 35 kroner mindre per voksen. Kanskje det er like lurt å sove en time ekstra?

#4: Se etter foreldrepass

Svenskene har hatt det i årevis, og nå har noen norske skibakker kommet etter og tilbyr foreldrepass.

Dette er et heiskort to foreldre kan ha på deling, dersom det likevel kun er en av foreldrene som vil eller har mulighet til å stå sammen med barnet samtidig. Så slipper man utgiftene til to voksenpass.

Vi har imidlertid kun funnet dette som et tilbud for heiskort for flere dager, og ikke kun dagskort.

DROPP RESTAURANTMATEN: Smør matpakke - og helst et par til hver. Om vi regner 100 kroner på mat per snute i skibakken, blir hele dagen raskt 20 prosent dyrere enn med matpakke i sekken. Foto: Shutterstock / gorillaimages
DROPP RESTAURANTMATEN: Smør matpakke - og helst et par til hver. Om vi regner 100 kroner på mat per snute i skibakken, blir hele dagen raskt 20 prosent dyrere enn med matpakke i sekken. Foto: Shutterstock / gorillaimages Vis mer#5: Ta med matpakke

Alle blir sulten i løpet av en dag i bakken - kanskje til og med før man kommer seg så langt som i bakken. Servering i skibakken er dyrt, regn med i alle fall 100 kroner per person.

Husk: Ta med en ekstra matpakke til alle - og ekstra med drikke. Til reisen opp eller turen hjem. Det er ikke akkurat billig dersom du må stoppe for å spise på en eller annen veikro på turen hjem, heller.

LES OGSÅ: Slik kutter du matvareutgiftene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer