FlameStower lader alt som bruker USB

Alt du trenger er vann og varme.

FlameStower er enda et amerikansk produkt som lader ting i naturen for deg på en miljøvennlig og enkel måte. Vi har tidligere skrevet om den prisbelønte, teknologiske vedovn-laderen BioLite CampStove, som stadig utvider sitt sortiment.

Tips: Slik får du mobilbatteriet til å vare lenger

Et billigere alternativ

Er du derimot kun opptatt av å lade, kan USB-laderen FlameStower være et billigere alternativ. BioLite CampStove koster ca. 2.500 kr (pluss ca. 100 i frakt) i Norge, mens FlameStower koster rundt 520 kroner (frakt og moms inkludert). Men så er den også mye enklere – og styggere – enn Bioliten.

Her kan du se hvordan det hele fungerer:

Kaldt og varmt = strøm

Den genererer strøm gjennom en kombinasjon av kaldt og varmt. Du varmer den utstikkende pinnen over et bål, mens beholderen med kaldt vann kjøler ned. Varmen går til den termoelektriske generatoren som varmes opp. Den motsatte siden av generatoren er i kontakt med vannbeholderen og denne siden kjøles noe ned, dermed er det temperaturforskjellen som genererer strøm.

Vannet vil etterhvert begynne å koke, noe som bare viser at apparetet skaper energi, og produsenten anbefaler at du bytter vann én gang i timen.

Les: DinSide tester solcellelader til mobilen

Samme ladeeffekt som en laptop

Produsenten sier at det tar rundt et halvt minutt før du kan begynne å lade telefonen, og at det tar cirka like lang tid å lade den opp som en mobil ville gjøre i USB-porten til en laptop.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fordelen er selvsagt at laderen aldri går tom for effekt, så lenge du holder liv i varmen og har tilgang til vann.