Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Finner kjærligheten via nettet og naturen

Gjennom Fjelltreffen har sporty nordmenn funnet hverandre i 25 år.

Det er ikke alltid like lett å finne kjærligheten i det daglige. Enkelte tyr til nettdating gjennom Match.com eller Sukker, mens andre søker til fjellet for å finne noen å dele livet med. Her kommer Turistforeningens tjeneste Fjelltreffen inn i bildet.

Det som startet opp som kontaktannonser i medlemsbladet for 25 år siden ble for noen år siden flyttet til Turistforeningens nettsider, noe det single turfolket ser ut til å sette pris på.

– Fjelltreffen er enkeltsiden med aller mest trafikk, forteller pressekontakt Ida Amelie Helgesen i Turistforeningen til DinSide.

Dette har ført til resultater for enkelte av brukerne.

– Jeg vet om flere Fjelltreffen-bryllup og babyer, forteller Helgesen.

>> Kanskje et av disse teltene egner seg på fjellturen?

Nettdating for friluftsinteresserte

Det er kun medlemmer i Turistforeningen som kan legge inn annonser på Fjelltreffen, men både medlemmer og ikke-medlemmer kan svare på annonsene.

– Enkelte blir medlem i Turistforeningen kun for å kunne bruke tjenesten, forteller Helgesen.

Siden tjenesten ble flyttet til nettsidene i 2009 er det lagt inn hele 4651 kontaktannonser, og 62 prosent av disse er lagt inn av kvinner. Men hva er det med fjell og friluftsliv som egner seg for å møte den o' så store kjærligheten?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helgesen tror fjellet er en fin sjekkearena fordi man møter andre med felles interesser, og kommer nært innpå hverandre relativt raskt.

– På tur oppdager man raskt om man er et godt team eller ikke. Dessuten er det ellers i dagens samfunn vanlig å pynte på sannheten. På fjellet er det mer ærlig og ekte, tror Helgesen.

Les også: Derfor er sykkelbremsene for dårlige

Singletur fra hytte til hytte

Synes man ikke kontaktannonser er veien å gå for å møte noen, arrangerer Turistforeningen også singeltreff for de som ønsker å jakte på kjærligheten i friluft.

– Disse arrengementene er lagt opp etter aldersgrupper, hvor single går på tur fra hytte til hytte, forteller Helgesen.

Les også: Er dette romantisk turmat?