Farevarsel: Mye snø over store deler av landet

Tette snøbyger og store snømengder er ventet på Sørlandet, i Trøndelag og Nord-Norge de neste dagene. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

VARSLER STORE SNØMENGDER: Fra Trøndelag og nordover vil det komme mye snø de nærmeste dagene. Her fra Tromsø i fjor vinter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix
VARSLER STORE SNØMENGDER: Fra Trøndelag og nordover vil det komme mye snø de nærmeste dagene. Her fra Tromsø i fjor vinter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix Vis mer

Sludd og snø er på vei mot Agder, Rogaland og Sunnhordland. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, varsler meteorologene. De har sendt ut gult farevarsel fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen.

I Nord-Norge er snøbyger på vei i full fart - i en landsdel hvor det allerede har kommet store mengde snø den siste tiden.

I Nordland treffer et polart lavtrykk kysten tirsdag formiddag, som betyr tette snøbyger og opp mot liten storm.

I Trøndelag er det sendt ut gult farevarsel for onsdag på grunn av mye snø. Sør for Namdalen kan det lokalt komme opp mot 30 centimeter snø.

Pass på hustaket

Hvor mye snø et hustak tåler vil variere, blant annet med alder på huset.

Dersom huset ditt er bygget før 1979, kan du regne med at det tåler 50 cm med snø, mens et nyere hus typisk vil tåle 120 cm med snø, og 90 cm når den blir våt. Det på grunn av de nye byggeforskriftene som kom akkurat dette året.

Dog er det ikke bare alderen på huset som avgjør hva det tåler av snø. Det finnes også ulike krav til hva et tak skal tåle rundt om i landet, og kravene kan variere innenfor en og samme kommune.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!