Fallskjermløping

Tør du løpe med en Casall Parachute? Av Thomas Strzelecki, Kristin Sørdal og Berit B. Njarga

TUNGT: Den gir motstand, men dette er også veldig avhengig av flere utenforstående elementer – som hvilken vei det blåser – og hvor mye det blåser, sier DinSides tester Kristin.   Foto: Per Ervland
TUNGT: Den gir motstand, men dette er også veldig avhengig av flere utenforstående elementer – som hvilken vei det blåser – og hvor mye det blåser, sier DinSides tester Kristin. Foto: Per Ervland Vis mer

DinSide har noen løpeentusiaster i redaksjonen, hvorav noen er ivrigere enn andre. Kristin og Berit er drevne joggere som også driver med intervalltrening, hvor eksplosiv styrke er viktig.

Thomas løper en fast, rolig rute på en halv mil, og vet knapt hva eksplosiv styrke er.

Tør du dette?

Casal Parachute er nettopp lagd for å bedre din eksplosive styrke og løpehastighet, og kan sees på som et mer moderne og luftigere alternativ til å løpe med dekk. Felles for dem begge er at det ser ganske rart ut, så her handler det om du tør.

DinSides tre løpere tok seg en tur ut for å teste det svenske treningsproduktet til 499 kroner. Her er hva vi opplevde:

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Thomas:

Jeg har aldri løpt med vekter, dekk eller andre rare effekter. Jeg foretrekker en rolig joggetur på en fast rute hvor jeg lar tankene fly. Å trene med effekter som du må passe på hvor befinner seg, har aldri vært særlig forlokkende for min del.

Og det må du med Casall Parachute. Den er lett å få på seg, og det er lett å skille de to fallskjermene når de tvinner seg. Men dette er ikke noe du tar med i en krattskog eller på forblåste brygger. Den krever store, åpne plasser utendørs, og den krever vind.

Begynte raskt å pese

Å ta den på seg er enkelt og du er kjapt i gang. Vi løp i motvind tre ganger og opplevde det som tungt – det tok ikke lang tid før vi begynte å pese. Da vi løp tilbake igjen i medvind, merket vi knapt at vi hadde en dobbel fallskjerm på ryggen, uten at det var irriterende på noe vis.

Jeg tviler ikke på at dette er tung og givende trening, spesielt i motvind utendørs, men det krever at du har store, åpne plasser å trene på – og at du er spesielt opptatt av intervalltrening og eksplosiv styrke. Jeg faller ikke i den kategorien, så dette blir ikke noe for meg.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Berit:

Det var veldig tungt i motvind, og opplevdes absolutt som god trening.

Men i medvind er det derimot ingen effekt. Derimot er den grei for de som har tilgang til hall, og kan bruke den innendørs.

Samtidig er jeg skeptisk til trening som er avhengig av tilgang på hall, vindforhold eller ekstra utstyr.

Jeg ville heller løpt intervaller i oppoverbakker enn å kjøpe denne.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer


Kristin:

Dersom du er ute etter oppmerksomhet, er dette helt klart en slager: Alle som var ute og gikk der vi testet fallskjermen ved havnebassenget i Oslo denne formiddagen, kikket - og de fleste lo. Mange lurte fælt på hva dette var godt for.

Treningsinnretningen er enkel i bruk, det er bare å koble på beltet og dra av gårde. Bruken fordrer at du har en lang og fri strekning. Den er ment å skulle skape motstand ved eksplosiv trening, og det gjør den – men jeg synes motstanden kun var merkbar med litt motvind.

Hvordan er den innendørs?

Med vinden i ryggen var det som å løpe uten fallskjerm. Jeg prøvde også å løpe med denne innomhus, og der kjente jeg også at innretningen ga motstand. Men her krever det at du har et ganske stort og fritt område tilgjengelig – det vil funke dårlig i stua eller på et treningssenter.

Ser sprøtt ut
Ville jeg brukt det? Den vil kanskje sette en spiss på treningen, som variasjon, og så er det jo litt gøy ettersom det ser ganske rart ut. Men jeg ville heller satset på vanlige intervaller og motbakke-intervaller for å øke belastningen, jeg synes det funker like bra.

Sikkert gøy, men det er mye som skal klaffe rundt for at du skal få full uttelling under hele økten!

Alt om trening og treningsapparater fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer