<b>80.000 GRATIS HEISKORT GIS BORT:</b> 70 skianlegg er med. Gratisdagen er 19. januar, men du må reagere kjapt om du vil sikre deg en gratisbillett. Foto: SKISTAR
80.000 GRATIS HEISKORT GIS BORT: 70 skianlegg er med. Gratisdagen er 19. januar, men du må reagere kjapt om du vil sikre deg en gratisbillett. Foto: SKISTARVis mer

Få en gratisdag i skibakken

Gir bort 80.000 gratis heiskort.

19. januar arrangeres det Åpen Bakke i norske skianlegg. Hensikten er å få folk ut på ski, og dette gjøres med å gi bort 80.000 heiskort i drøyt 70 norske skianlegg.

Men ønsker du å få kloa i et gratis heiskort eller fem, bør du reagere: Gratisbillettene deles ut etter først-til-mølla-prinsippet, og utdelingen startet fredag morgen.

Prosjektleder Even G. Wetten i DNB forteller til DinSide at dette er et veldig populært arrangement, og at noen av de største skisentrene allerede er tomme for gratisbilletter.

- Dette er de største anleggene, de som har stor trafikk uansett. Men det er fremdeles muligheter, lover Wetten når DinSide snakker med ham fredag formiddag.

Les også: Det kan være billigere å kjøpe ski enn å leie

Verdens snødag

Den norske« åpne skidagen» er en del av The World Snow Day, og er altså en verdensomspennende skidag i regi av det internasjonale skiforbundet, FIS.

Den norske dagen er et samarbeide mellom DNB, Alpinanleggenes landsforening (ALF), Norges Skiforbund og Norges Snowboardforbund. I tillegg deltar bankens samarbeidspartner Røde Kors i ulike aktiviteter på dagen.

Åpen dag ble arrangert i norske skibakker også i fjor, og prosjektleder Wetten sier til DinSide at dette ble et veldig populært arrangement, med omtrent like mange utdelte billetter som det totalt er tilgjengelig i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var en kjempesuksess, vi fikk ekstremt mange positive tilbakemeldinger. Hadde det vært opp til oss, og vi hadde større og flere fjell, kunne vi gitt bort enda flere gratisbilletter, sier Wetten til DinSide.

For ordens skyld: Du trenger ikke å være kunde i DNB for å motta gratis heiskort, dette er et tilbud til alle.

Les også: Her kan du sjekke føreforholdene fra sofakroken

Slik gjør du

Får å sikre deg en gratisbillett går du inn på nettsiden åpenbakke.no. Der ligger det en liste over alle skibakkene som er med i kampanjen, og som altså har gratis heiskort å gi bort. Du kan se fra listen hvilke skibakker som allerede er fullbokket.

Klikk deg inn på bakken du vil besøke, fyll inn skjemaet - og så vil du få en sms-bekreftelse på de gratis heiskortene. Denne sms-en viser du så frem i skibakken for å motta et gratis heiskort på dagen.

Selv om noen av skibakkene gir bort all kapasiteten de har denne dagen, er det andre som kun gir bort noe av kapasiteten i bakken. Det vil si at du fremdeles kan stå på ski ved å betale som vanlig denne dagen, dersom du ikke skulle være blant de heldige som får gratisbillett.