<strong>GØY? </stronG>Eller bare livsfarlig? Uansett er det ikke lov å bruke en slik i Norge.  Foto: Focusdesigns.com
GØY? Eller bare livsfarlig? Uansett er det ikke lov å bruke en slik i Norge. Foto: Focusdesigns.comVis mer

Enhjulssykkel – med motor

Denne enhjuls-Segwayen balanserer seg selv.

De har ikke tatt verden med storm ennå, men kanskje selvbalanserende enhjulsykler blir vanligere å se fremover – spesielt med en hipster sittende oppå. Men da kun i utlandet, noe vi skal komme tilbake til.

Sjekk denne: El-scooter med ett hjul

Topphastighet 25 km/t

Ta bare den amerikanske SBU V3, en selvbalanserende enhjulssykkel som drives av en elektrisk motor med litium-ionbatteri. Det betyr at du kan cruise rundt på den i opptil 25 km/t i rundt én time. Maks stigningsgrad i bakker er 30 prosent, vekt er 12,2 kg. og pris er rundt er 19.000 kr. fra Sverige.

Foto: Focusdesigns.com
Foto: Focusdesigns.com
Foto: Focusdesigns.com
Foto: Focusdesigns.com
Foto: Focusdesigns.com

Se den fra flere vinkler her:

Livsfarlig?

«Denne er jo livsfarlig!» tenker dere vel alle. Meget mulig det, men det er innbygd egne, patenterte bevegelses-mekanismer som hjelper deg å svinge. (Sjekk tech-specs her.) Og dermed blir det vanskeligere å falle av og slå seg helseløs. Skeptisk?

Ta en titt på denne videoen:

Les: En blanding mellom Segway og motorsykkel

Halv time å lære

Det ser ganske enkelt ut i alle fall. Produsenten sier det tar rundt en halv time å lære seg hvordan man styrer en SBU V3, og i teorien fungerer det slik:

Len deg forsiktig fremover for å gasse, len deg forsiktig bakover for å bremse ned. Når du skal svinge, så er det altså en egen teknologi som setter inn og hjelper deg på din vei. Og det ser unektelig gøy ut, selv om sannsynligheten for at denne noensinne blir lov å bruke i Norge er vel er svært liten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her kan du lese hvorfor.