<strong>ROMKAPSEL MED BAR:</strong> Vi vet ennå ikke hva slags øl de eventuelt har på fat.  Foto: World View Enterprises
ROMKAPSEL MED BAR: Vi vet ennå ikke hva slags øl de eventuelt har på fat. Foto: World View EnterprisesVis mer

En kald øl oppe i stratosfæren?

Det kan bli mulig om noen år. Men det blir noen dyre halvlitere...

Det James Bond-klingende firmaet World View Enterprises kunngjorde nylig at de planlegger å sende opp folk rundt 30 km over jordens overflate i en spesiallaget luftballong med en tilhørende romkapsel.

Men i motsetning til Richard Bransons Virgin Galactic vil du ikke oppleve vektløshet. Til gjengjeld vil du betale mye mindre, «kun» rundt 440 000 kroner for en tur opp i stratosfæren sammen med syv andre bemidlete turister.

Foto: World View Enterprises
Foto: World View Enterprises
Foto: World View Enterprises
Foto: World View Enterprises
Foto: World View Enterprises
Foto: World View Enterprises

Her er hva du (kanskje) vil få oppleve:

Har bar!

Her vil du kunne se jorden krumme seg og oppleve rommets endeløse svarthet på en helt ny måte. Etter 90 minutters stigning vil du får to timer oppe i stratosfæren, og skulle du bli lei av å kikke opp eller ned, kan du alltid gå i baren og drukne dine sorger over at du ikke heller brukte pengene på en hytte i Sverige. Du kan i så fall trøste deg med at «nedturen» bare tar 40 minutter.

All romturisme er jo i startgropen, men planen er å få dette oppe og gående i 2016 en gang. Slik forestiller World View Enterprises seg at reisen blir: