<strong>BALANSEKUNST:</strong> Grunderne bak Halfbike sier det vil ta litt tid å lære seg å manøvrere sykkelen deres.  Foto: HALFBIKES.COM
BALANSEKUNST: Grunderne bak Halfbike sier det vil ta litt tid å lære seg å manøvrere sykkelen deres. Foto: HALFBIKES.COMVis mer

En helt ny type trehjulssykkel

Halfbike er for korte distanser i byen. Forvent å få stramme rumpeballer.

Det er mange folkefinansierte Kickstarter-prosjekter vi raskt får følelsen av aldri kommer til å bli en realitet. Og selv om noe blir en realitet, er det ikke sikkert du kommer til å høre så mye mer om produktet.

Ved første øyekast, virket også Halfbike å være et slikt produkt. En trehjulssykkel som man står på og som man svinger med ved å lene seg til sidene. Og styret er en pinne du holder i. Og ikke har du noe sete. Seriøst? Dette blir for hipsters på Grünerløkka.

Les: Er dette pendlerens våte drøm?

Se på videoen!

Men så tok vi en titt på videoen under her, og ble straks mer overbevist. Dette ser jo unektelig gøy ut:

«Sykkeljogging»

Tanken bak Halfbike er at den skal være et enkelt fremkomstmiddel i storbyen, ikke minst i trange bygater hvor Halfbiken tilsynelatende manøvrerer seg lett forbi hindringer.

Vel og merke etter at du har lært deg å balansere på sykkelen.

Sykkelen er beregnet for distanser på opptil fem kilometer, og selvsagt ikke noe du drar på langtur med. Til det har vel ingen sterke nok lår eller rumpeballer, skulle vi tro. Det er ikke uten grunn Halfbike-grunderne sammenligner dette med lett jogging, eller «sykkeljogging», som de kaller det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: En el-trehjulssykkel som kan klappes sammen

Se flere bilder her:

Foto: HALFBIKES.COM


Len deg til sidene

Du har ett stort hjul foran og to små bak, og en styrepinne som du bruker ved å lene deg til sidene. Der er også bremsen. Det mest tradisjonelle er vel pedalene, drevet og sykkelkjedet.

Og med en vekt på 7,8 kilo kan du også lett ta med Halfbiken på offentlig transport eller i heisen på vei opp til jobben.

Foreløpig pris er rundt 5500 kroner, og Halfbike vil sende ut produktet etter sommeren.