<strong>SLIK ER DEN SATT SAMMEN: </strong>Det todelte, ytre skallet utgjør hele konstruksjonen, samtidig som det huser drivverket.  Foto: Waarmakers.nl
SLIK ER DEN SATT SAMMEN: Det todelte, ytre skallet utgjør hele konstruksjonen, samtidig som det huser drivverket. Foto: Waarmakers.nlVis mer

En elektrisk hamp-scooter

Du kan leie den – og så leie den ut til andre.

Scooteren Be.e er utviklet av de nederlandske (hvor ellers?) grunderne Van.eko og designet av Waarmaker.

Les: Denne el-scooteren har bare ett hjul

Hi-tech og retro

Den elektriske scooteren gjør 0-50 km/t på syv sekunder, og skal holde til rundt 80 kilometers bruk. Batteriet lades opp på under fire timer og skal holde til rundt 2000 oppladninger. Det todelte karosseriet er lagd av hamp og linfiber og holdes sammen med biologisk utviklet resin, et sterkt materiale som skal tåle mye hverdags-juling i trafikken. Hi-tech og hipt, men også svært miljøvennlig, og med et iøynefallende retro utseende.

Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl
Foto: Waarmakers.nl

Se den fra flere vinkler:

Formel-1

Det ytre skallet i komposittmateriale er todelt og er den bærende konstruksjonen som huser motor og drivverk, og hvor resten av sykkelens komponenter er festet. Måten den er bygd på er basert samme teknologi som er brukt på Formel 1-biler, noe som sjeldent er brukt på så små kjøretøy som en scooter.

Les også: Sparkesykkelen med el-kraft og veldig feite dekk

Lei og lei ut

Det mest spennende er likevel måten den skal brukes på. Tanken er at den skal leies ut på ukentlig eller månedlig basis til en ganske billig penge (ca. 1100 kr. per måned). Grunderne kaller den som leier scooteren for Be.eKeeper, som via en egen nettside igjen kan leie den ut til andre, såkallte WannaBe.e's. Van.eko eier alle scooterne og skulle prosjektet gå i dass, er det de og ikke leietagerne som sitter igjen med regningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planen er å starte opp prosjektet i Amsterdam i begynnelsen av 2014.