Er dyrt bedre enn billig? Vi har testet drikkebelter i to prisklasser. Foto: Per Ervland
Er dyrt bedre enn billig? Vi har testet drikkebelter i to prisklasser. Foto: Per ErvlandVis mer

Dyrt mot billig drikkebelte

Én klar vinner.

Må et drikkebelte være dyrt for å fungere godt? Vi har kjørt duell mellom et billig drikkebelte fra XXL mot en dyrere variant fra produsenten Nathan.

Vår test viser at det er forskjell. Gjetter du hvilket som klarer seg best?

>> Du kan bruke joggeskoene lenger enn du tror

129 eller 399 kroner

For å sammenligne hvor godt beltet er å ha på og hvor praktisk det er i bruk, har to av DinSides journalister som selv løper på fritiden, en mann og en kvinne, testet de to drikkebeltene opp mot hverandre.

Den dyre varianten heter Nathan Trail Mix 4 og koster 399 kroner. Dette har vi testet opp mot XXLs drikkebelte med fem flasker som koster 129 kroner, altså i underkant av en tredjedel av prisen for det dyre.

Vår test viser at pris er av betydning i dette tilfellet.

Nathan er best

Etter løpeturer med begge beltene er konklusjonen at beltet fra Nathan er en god del bedre enn billigbeltet. Samtidig er det verdt å merke seg at prisen tatt i betraktning, får du et helt greit belte for pengene om du velger drikkebeltet fra XXL.

Her kan du lese mer om vår vurdering av hvert produkt:

Nathan Trail Mix 4

Drikkebeltet fra Nathan koster 399 kroner.
Drikkebeltet fra Nathan koster 399 kroner. Vis mer


Beltet sitter godt på under løping, og siger verken oppover eller nedover. Beltet kan justeres, dermed kan det brukes av flere personer i samme hjem. Det har fire flasker av god kvalitet, som er lette å ta ut av beltet og drikke fra også under løping. Etter noen meter glemmer du at du har på drikkebeltet, bortsett fra når du fra tid til annen kommer borti flaskene på forsiden med ermet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veldig praktisk at drikkebeltet har en liten lomme på baksiden, med plass til eventuell nøkkel og mobiltelefon.

Bare husk å ta på joggeskoene før du tar på deg drikkebeltet, ellers blir det vanskelig å bøye seg fremover for å knytte skoene.

>> Aldri mer sure joggesko? Vi har testet kjerringråd mot vond lukt i skoene

XXL drikkebelte fem flasker

Drikkebeltet fra XXL koster 129 kroner. Foto: Berit B. Njarga
Drikkebeltet fra XXL koster 129 kroner. Foto: Berit B. Njarga Vis merDrikkebeltet sitter godt på under løping, men føles ganske baktungt. Dette skyldes antakelig at alle fem flaskene er samlet på baksiden av beltet, som gjør at det siger litt nedover.

Beltet lukkes med borrelås, og kommer i egne størrelser. Det gir ikke like store justeringsmuligheter, og det er mindre egnet for å deles mellom flere i heimen.

For vår kvinnelige tester var det brede beltet litt ubehagelig fordi det gnagde borti hoftebeinet under løping.

Flaskene bærer preg av å være billige, og på den ene flasken var tuten lekk.

Likevel, vil du ha et rimelig belte til turer i ny og ne, er beltet fra XXL helt greit. Om det lekker bør du klage til forhandler.

Les også: Joda, du kan løpe ute selv om vinteren nærmer seg