Vi har testet billige løpetights fra Cubus mot dyre løpetights fra Mitchi. Her er det store forskjeller. Foto: Per Ervland
Vi har testet billige løpetights fra Cubus mot dyre løpetights fra Mitchi. Her er det store forskjeller. Foto: Per ErvlandVis mer

Dyre mot billige løpetights

Vi har testet dyre mot billige løpetights, og det er store forskjeller.

Løpetights kan brukes til det meste. Selvsagt løping, men også til studiotrening av ulik art, og til de fleste andre sportsgrener.

Det finnes løpetights i mange prisklasser, fra de helt billige til et par hundrelapper - og opp til ti hundrelapper.

Spørsmålet er om det er noen vits i å investere mange hundrelapper i løpetights, eller om de billigste gjør samme nytten.

Derfor har vi gått til anskaffelse av et par av de billigste tightsene på markedet, og testet de opp mot et par blant de dyreste. Om det er forskjeller? Ja, det er helt sikkert!

Det er ikke sikkert du trenger nye løpesko - de varer lenger enn du kanskje tror!

Billig mot dyr: Testens billigste til venstre, den dyreste til høyre. Foto: Per Ervland
Billig mot dyr: Testens billigste til venstre, den dyreste til høyre. Foto: Per Ervland Vis mer


Testproduktene

Vi har testet to tilfeldig valgte løpetights i øvre og nedre prissjikt.

Kriteriene for utvelgelsen er nettopp at de skulle være blant de billigste og dyreste vi kunne finne.

Vi har i denne omgang fokusert på vanlige løpetights, som ikke lover noe mer enn å være nettopp det: vanlige løpetights. Vi har med andre ord valgt å holde spesialtights som kompresjonstights og anti-shake tights ute av testen.

Det finnes en god del tights i det nedre prissegmentet. De fleste "billig-kleskjedene" har egne varianter i prisklassen 200-300 kroner. Du kan også finne løpetights i samme prisklassen hos sportskjedene, da til rundt 300 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er selvsagt også mange å velge mellom i det øvre prissegmentet.

Vi har valgt å teste løpetights fra Cubus mot løpetights fra Mitchi. Cubus-tightsen koster 249 kroner, og Mitchi-tightsen (Fulla tights) koster 850 kroner.

Vi har valgt lange løpetights med tanke på at disse kan brukes hele året, også høst- og vintersesongen vi nå er på vei inn i. Med superundertøy under kan du løpe deg gjennom hele vinteren, selv om kvikksølvet på gradestokken skulle krype godt nedover mot 10 blå.

Les også: Slik løper du hele året

Slik har vi testet

To av DinSides journalister, som selv løper på fritiden, har testet produktene. Begge journalistene har testet begge produktene over noe tid, og utsatt tightsen for både løping og studiotrening. Det er selvsagt viktig at tightsen er komfortabel til flere typer trening, du vil jo helst slippe å måtte investere i mange sorter treningsbekledning.

Vi har lagt vekt på at tightsen skal kjennes behagelig og sitte godt på under trening. Vi vil påpeke at vi i denne omgang ikke har testet slitestyrken på tøyet.

Billig mot dyr: Testens billigste til venstre, den dyreste til høyre. Foto: Per Ervland
Den billigste er fra Cubus og koster 249 kroner (til venstre), mens den dyreste er fra Mitchi og koster 850 kroner. Foto: Per Ervland
Begge tightsene har lomme for nøkkel bak (Mitchi). Foto: Per Ervland
Lomme for nøkkel bak, også på Cubus-tightsen. Foto: Per Ervland
Ganske ulik i linningen, men det er faktisk den uten snøring som sitter best. Foto: Per Ervland
Sømmer som klør og stikker på tightsen fra Cubus. Bak knærne og oppe ved linningen er det også lagt inn et hullete stoff som vi synes klødde når vi ble varme. Foto: Per Ervland
Glidelås ved ankelen er kjekt, og er på begge tightsene, men denne på Cubus-tightsen stikker. Foto: Per Ervland
Glidelås og refleks på Mitchi-tightsen. Her stikker det ikke. Foto: Per Ervland


Dyrt er best

Etter løpeturer med tightsene er konklusjonen klar:

Dyrt er best - i alle fall i denne duellen.

Tightsen fra Mitchi er rett og slett mest komfortable.

Eller sagt på en annen måte: Tightsen fra Cubus er rett og slett veldig ukomfortabel. Sømmene klør og stikker, og den kjennes klam etter kort tid.

Tightsen fra Mitchi sitter godt, den kjennes ikke klam, og det er ingenting som klør og stikker.

Nedenfor kan du lese hva vi synes om de enkelte tightsene.

Vi har også testet drikkebelter. Her kan du lese hva vi synes om det.

Er det verdt prisen?

Når det er sagt er dette selvsagt også et spørsmål om pris. 249 kroner er tross alt ganske mye mindre enn 850 kroner. Du kan jo få tre Cubus-tights til prisen av én Mitchi-tights.

Er det verdt det?

Tja, treningsklær som kjennes ukomfortable gir ikke akkurat noen boost til treningen, og det gjør ikke at du har lyst til å hoppe i treningstøyet.

Sømmer som klør og stikker på tightsen fra Cubus. Bak knærne og oppe ved linningen er det også lagt inn et hullete stoff som vi synes klødde når vi ble varme. Foto: Per Ervland
Sømmer som klør og stikker på tightsen fra Cubus. Bak knærne og oppe ved linningen er det også lagt inn et hullete stoff som vi synes klødde når vi ble varme. Foto: Per Ervland Vis mer


Vi ville absolutt ikke kjøpt den billigste tightsen i denne testen, og den dyreste er absolutt den beste i denne duellen. Det er altså Mitchi som går av med seieren i denne duellen.

Når det er sagt: Det finnes veldig mange løpetights på markedet, og det finnes veldig mange tights også i mellomprissjiktet, fra 400-600 kroner. Dersom du er på jakt etter en ny løpetights/treningstights, vil vi råde deg til å ta en titt også i dette mellomprissjiktet. Ta gjerne en runde i butikkene og prøv litt ulike tights, før du bestemmer deg.

Kjenn spesielt etter om tightsen sitter godt, og om det kjennes som om den er stretchy uten at den blir «slaskete», og kjenn etter om det er mye grove sømmer. Grove sømmer som skraper mot huden vil fort føles ukomfortabelt når du blir varm. Ta også en kikk på eventuelle glidelåser, prøv dem litt, og kjenn etter om det er fester rundt glidelåsene som kan komme til å gnage.

Husk også at du ikke kjøper tightsen for stor. Det er bedre at den sitter godt og stramt, enn at du blir plaget med at den siger under trening.

Husk også på at det er mye bra på salg. Sportskjedene har ofte salg på treningstights, og her kan du få en god og komfortabel løpetights i mellomprissjiktet til samme (rabatterte) pris som de billigste tightsene i billigkleskjedene.

Snøring i livet på testens billigste - men det forhindrer ikke tightsen fra å sige. Foto: Per Ervland
Snøring i livet på testens billigste - men det forhindrer ikke tightsen fra å sige. Foto: Per Ervland Vis mer


Dette synes vi om testens billigste

Passformen er ikke den beste. Den siger mye, både i linningen bak og ved skrittet, samtidig med at den er passe tett i beina. Den har en god del sømmer på kryss og tvers, som begynner å klø og stikke etter en stund i aktivitet. Glidelåsen nede ved ankelen kjennes også ubekvem.

Denne tightsen er også veldig tett, og gjør at vi kjenner oss klam etter kort tid.

Er det nødvendig med løpestegsanalyse ved kjøp av joggesko? Vi har testet de ulike løsningene.

Testens dyreste har ikke snøring, men sitter veldig godt på likevel - uten å stramme i midjen. Foto: Per Ervland
Testens dyreste har ikke snøring, men sitter veldig godt på likevel - uten å stramme i midjen. Foto: Per Ervland Vis mer


Dette synes vi om testens dyreste

Her er passformen rett og slett veldig bra. Tightsen sitter som støpt hele veien rundt, og det til og med uten behov for snøring. Husk spesielt her at du ikke kjøper tightsen for stor. Den skal sitte skikkelig, ellers vil du oppleve at den kan bli litt løs i midjen. Men med riktig størrelse sitter den altså veldig behagelig, også i midjen, og det uten behov for snøring.

Vi kjenner nesten ikke at vi har den på under trening, og i motsetning til den andre tightsen i testen, føles denne ikke klam.