Duggfrisk pils langt oppe på fjellet?

Da kan Drink Tanks være det du har drømt om.

<strong>HJEMMEBRYGGET: </strong>Brygger du øl hjemme og vil ha det med på tur, er dette en god løsning.  Foto: Drink Tanks
HJEMMEBRYGGET: Brygger du øl hjemme og vil ha det med på tur, er dette en god løsning. Foto: Drink Tanks Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kickstarter-prosjektet Drink Tanks er en hi-tech ølkanne for de som vil ha med sin hjemmebrygde øl i parken eller turfolket som vil smake duggfrisk øl på en topptur.

Les: Dette er Kickstarter

Lunken industriøl

Nicholas Hill fra Oregon fikk ideen til Drink Tanks sammen med sin nå avdøde far, da de aldri fant noen produkter som både holdt ølen kald og bevarte friskheten når de var ute i naturen. Alle som har drukket lunken bokseøl på fisketur, vet akkurat hvor kjedelig det kan være.

TILBEHØR: Det følger med utstyr som gjør at du kan karbonisere ølen og tappe det på tur.  Foto: Drink Tanks
TILBEHØR: Det følger med utstyr som gjør at du kan karbonisere ølen og tappe det på tur. Foto: Drink Tanks Vis mer

Tips: Slik får du kald øl på fem minutter

Tapp ølen

Drink Tanks rommer nesten to liter, og bruker lett, dobbeltvegget og rustfritt stål, og et lokk som vakuumforsegler vesken så den beholder friskheten. Det er to måter å få ølen ut av kannen på. Enten åpner du ved å hekte av de to metallhengslene ved lokket, eller du gjør som amerikanerne: Bruk den som en keg ved hjelp et eget lokk og utstyr som følger med. Sistnevnte gir deg muligheten til å injisere ølen med karbondioksid gjennom en egen tilkobling for patroner, som du får kjøpt billig i en sportsbutikk. En egen sikkerhetsventil sørger dessuten for at tanken ikke blir overfylt.

Les: Syv gode grunner til å drikke øl

Blir det noe av?

Grunderne har fått finansiert det de trenger til oppstartsfasen. Nå gjenstår det å finne et produksjonslokale og mer finansiering. Nettsiden deres er nede, og det er liten aktivitet på Facebook og Twitter-kontoene deres, så det spørs om dette ser dagens lys.

Les også: Øl er bedre enn vann etter trening

Enklere alternativer

Er du ikke så nøye på friskheten, kan du nøye deg med enklere og billigere alternativer. En Lifeventure-termos vil for eksempel holde ølen din kald i opptil seks timer. Ellers finnes det en rekke måter å gjøre flaskeølen kald i naturen på, mange av de beste tipsene finner du her.

Se Kickstarter-reklamen her: