Det er ikke en jakke

Men inspirasjonen bak denne soveposen er det lett å se hvor kommer fra.

<b>DET ER EN SOVEPOSE:</b> Fjällräven Polar er for turer i temperaturer ned i -20 eller -30 grader. Legg merke til hetten med pelskant. Foto: Fenix Outdoor
DET ER EN SOVEPOSE: Fjällräven Polar er for turer i temperaturer ned i -20 eller -30 grader. Legg merke til hetten med pelskant. Foto: Fenix Outdoor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nyeste soveposen fra Fjällreven er kanskje noe for deg som vil utfordre vinterlivet utendørs utover det å ta en vinterlig løpetur, eller å base i snøen med alskens spennende vinterleker.

Det som er spennende med den nye soveposen, er hvordan Fjällräven har hentet inspirasjon til utformingen fra sine dunjakker.

Hetten kan strammes godt rundt ansiktet og hodet, og armene kan slippes ut og beveges fritt.

Les også: For at soveposen skal gjøre jobben sin, gjelder det å kjøpe riktig pose og bruke den smart

Som en gedigen jakke

Ser vi kun på den øverste delen av bildet med mannen i soveposen, kan det godt se ut som han har en dunjakke eller dunvest på seg. Dette er neppe en tilfeldighet, da nettopp den karakteristiske hetten er inspirert av Fjällrävens varmeste dunjakker.

Den har syntetisk pels rundt kanten, som skal redusere varmelekkasjen. Pelskanten kan tas av om ønskelig.

Hetten er videre laget slik at den skal følge hodets bevegelser, og ettersom den sitter såpass stramt rundt ansiktet, skal dette hindre fuktig utåndingsluft fra å trenge inn i soveposen.

DET ER EN SOVEPOSE: Fjällräven Polar er for turer i temperaturer ned i -20 eller -30 grader. Legg merke til hetten med pelskant. Foto: Fenix Outdoor
Foto: Fenix Outdoor
Foto: Fenix Outdoor


Fritt frem for armene

Et annet smart trekk ved den nye Fjällräven-posen, er åpningen til hendene.

Det er glidelåser med glugger til armene på begge sider av posen, til glede for alle som kvier seg for å måtte krype ut av soveposen for å lage i stand frokosten. Nå kan du altså fint gjøre dette fra soveposens lune hi.

Det koster imidlertid å investere i dette lune hiet fra Fjällreäven: Prisen er 10.000 kroner.

Polar-soveposen er laget for ekstrembruk, og skal kunne motstå temperaturer ned i minus 30 grader. Det finnes også en litt mildere variant for deg som ikke er like ekstrem. Den tåler 20 kuldegrader, og er også noe rimeligere. For mens ekstremvarianten koster 10.000 kroner, koster den litt svalere posen 8.000 kroner.

Det finnes billigere ekstremvarianter

10.000 kroner er mye penger. Du skal vite at det er flere produsenter som lager soveposer for ekstrembruk.

For eksempel tåler soveposen Kongsfjorden fra Helsport temperaturer ned mot 29 kuldegrader, og det er jammen ikke langt unna 30 blå.

Kongsfjorden har også flere fiffige løsninger, som du kan se av bildene nedenfor. Blant annet har også Helsport mulighet for at du kan ha armene ute av posen. Soveposen koster 5.800 kroner.

Den norske Turistforening (DNT) har en annen vintersovepose i sin butikk: COL MemBrain fra Marmot. I likhet med Helsport har den en kuldegrense på 29 minusgrader. Prismessig ligger den på samme nivå som Kongsfjorden, det vil si 5.950 kroner.

Kongsfjorden fra Helsport: Se den smarte varmekragen. Foto: Helsport
Armene ute her også, med Kongsfjorden fra Helsport. Foto: Helsport
Col MemBrain fra Marmot er en anne ekstremvariant. Foto: Marmot