<strong>LEKKER, MEN DYR:</strong> Airwave 1.5 koster rundt 7000 kroner, og beskrives som den råeste skibrillen på markedet.  Foto: Oakley.com
LEKKER, MEN DYR: Airwave 1.5 koster rundt 7000 kroner, og beskrives som den råeste skibrillen på markedet. Foto: Oakley.comVis mer

Den råeste skibrillen

Oakley Airwave 1.5 gjør det meste bortsett fra å hjelpe deg å stå på ski.

Skibriller med GPS og innebygd skjerm som viser informasjon om skituren i sanntid, er ikke noe nytt. Det er bare ikke gjort så gjennomført som dette beistet fra Oakley.

Før du begynner å drømme deg bort: Oakley Airwaver koster rundt 7.000 kroner her hjemme. Det er galskap å betale så mye for et par briller. Likevel, alpint er og blir en dyr hobby og det er sikkert noen som har råd til dette. Selv står vi i bakken én eller to ganger i året, og bruker noen duggende billigbriller en kompis fant i Trysil for fem år siden.

Les: Viktig å vite før du kjøper skibriller

Det er lov å drømme...

Oakley Airwave er også et par skibriller av høy kvalitet, som gjør det skibriller faktisk skal gjøre: Gi deg optimal sikt, beskytte mot UV-stråler, og ikke dugge.

Men det er altså det kjedeligste med disse brillene. Det som virkelig er gøy er at brillene har en innebygd skjerm nederst i høyre hjørne som oppleves som å se på en 14-tommers TV fra en avstand på én og en halv meter.

airwave Foto: Oakley.com
Foto: Oakley.com
Foto: Oakley.com
Foto: Oakley.com
Foto: Oakley.com
Foto: Oakley.com

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Via fjernkontrollen du har rundt armleddet, kan du så styre hvilken informasjon du vil se. Den innebygde GPS-en gir deg fart, høyde over havet, turteller, hoppanalyse og navigasjon, mens Bluetooth-tilkobling gjør det mulig å lese tekst- og Facebook-meldinger og se hvem som ringer – alt på skjermen inni brillene. Du kan også styre musikken fra fjernkontrollen rundt armleddet, og selvsagt se hvem som spiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne gjør skiheisturen mer behagelig

Finn kompisen din

Har noen av vennene dine samme par briller, kommer det også opp informasjon om hvor i bakken eller hvor på fjellet de befinner seg. Det gjelder også de som ikke har brillene, men som bruker Oakley Airwave Snow-appen.

Du lader brillene med USB-lader, og batteriet skal vare i rundt seks timer.

Hvis du synes Airwave 1.5 blir (alt)for dyre, kan du eventuelt vurdere dette atskillig billigere alternativet.

Les mer om: alpint og vintersport