LA DET BLI ILD: El Jeffe er et av nøkkelknippene på Kickstarter. Det lar deg blant annet lage ild med kniven din.  Foto: Kickstarter
LA DET BLI ILD: El Jeffe er et av nøkkelknippene på Kickstarter. Det lar deg blant annet lage ild med kniven din. Foto: KickstarterVis mer

De kuleste nøkkelringene på Kickstarter

Fordi nøkkelknippet gjerne skal åpne ølen din, også.

Den eldste nøkkelen vi vet om skal være 4.000 år gammel, og ble funnet i Nineveh i dagens Irak. Og helt siden nøklene ble oppfunnet har antagelig menneskene stilt seg det eksistensielle spørsmålet:

- Men hvordan skal vi oppbevare disse nøklene, da?

I et knippe i beltet eller bare slengende rundt omkring var lenge godt nok. Men i vår tidsalder, hvor alt fra sokker til klokker skal være "smarte", må også nøkkelknippene utvise en viss intelligens for å lokke pengene fra oss.

Her er ti av de mest populære nøkkeknippene fra Kickstarter, basert på nettsidens egne søkeverktøy. Følg lenkene for å finne ut hvorvidt de er til salgs, og eventuelt hvor du får tak i dem.

Sjekk også: SmartKey - vaktmesterens våte drøm?

1. Keyport Slide 2.0

Status: 153.341 av 75.000 dollar

Keyport Slide 2.0 er, ikke overraskende, en oppfølger til et allerede eksisterende produkt: Keyport Slide. Konseptet er å ha alle nøkler i en lite boks, hvor du kan dra ut nøkkelen du trenger. En slags lommekniv for nøkler altså.

Dette fordrer at du får laget duplikater av alle nøklene dine. Man sender inn bilder av dem man har, får tilsendt metalldingser som kan erstatte dem og du må selv dra til en nøkkelsmed for å få laget nye, Keyport Slide-kompatible nøkler som så plasseres inn i selve dingsen. Der kan du også plassere andre ting du får kjøpt, som en lommelykt eller flaskeåpner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt jobb, men det ser unektelig praktisk ut å ha alle nøkler, og til og med noen verktøy, i én og samme enhet.

2. TiStand

Status: 1.392 av 5.000 dollar

TiStand er tre ting: Nøkkelring, flaskeåpner og stativ for mobilen eller nettbrettet ditt.

Den består av ett stykke titanium, og den enkle formen lar deg... Ja, gjøre nettopp de tre tingene.

Dette blir litt i knappeste laget for mange, ser det ut til, da prosjektet mangler mange dollar før fristen går ut sent i januar.

Smarte ting å ha i nøkkelknippet - alt fra TV-spill til høyttalere!

3. Alpha

Status: 6.929 av 5.000 dollar

"Mine herrer, åpne flasker som en sjef, mens du bærer nøklene mer fasjonabelt" lover dette Kickstarter-prosjektet.

Og det er sånn cirka alt nøkkelringen Alpha har å by på.

Du kan forresten velge farge på den, også. Å skrive navnet ditt på en lærflapp. Men for all del: Prosjektet er populært, og har allerede fått inn nok penger.

4. CiFer

Status: 1.146 av 7.500 dollar

Denne tynne dingsen lover seks ting i én: Holder for mobilen i både portrett- og landsskapsvisning, flaskeåpner, kabelholder, nøkkelring, skiftenøkkel og linjal.

Vi snakker om "et bankkort" av karbonfiber, som er kuttet til på diverse måter for å få disse bruksområder ut av det. Foreløpig ikke godt nok for Kickstarter-folket, som ikke har hevet nok penger på prosjektet ennå.

Endelig kan du ringe nøkkelknippet ditt!

5. Krench

Status: 6.937 av 500 dollar

Igjen har man en liten metalldings som lover å gjøre en masse saker og ting: Skiftenøkkel, flaskeåpner, hermetikkåpner og linjal.

Kanskje ikke den mest spennende på lista, men oppfinnerne har fått pengene de trenger for å starte produksjon.

6. Zed 1.0

Status: 5.060 av 5.000 dollar

- Med den seneste tidens økning av zombie-angrep, er zombie-bevissthet viktigere enn noen sinne. Derfor lagde vi denne, forteller skaperne bak Zed 1.0.

Zed er en minnepinne på åtte gigabyte, laget av solid PVC-plast, og kan henge sammen med nøklene dine.

Antakelig takket være dagens interesse rundt alt som lukter zombier, vampyrer og trollmenn, har den lille krabaten samlet inn nok penger for å spre sitt hjernespisende åsyn.

Denne lar deg gjemme nøkler og mobiler i BH-en din

7. WTF

Status: 85.564 av 2.500 dollar

WTF pleier å stå for noe langt styggere, men i denne sammenhengen betyr forkortelsen "wrench that fits". Altså en skiftenøkkel som passer.

WTF sitt design skal passe til de fleste mutre eller skruer du møter på din vei.

Og ja, du gjettet det: Den har en form som også lar den åpne flasker. Det må visst alle nøkkelringer kunne i våre dager.

8. El Jefe

Status: 20.542 av 5.000 dollar

"El jefe" betyr sjefen, eller "the boss" som amerikanerne bak dette prosjektet liker å si.

Tanken er overlevelse: Du får en knivsliper så du (etter sigende) er godt forberedt på bjørneangrep, tennstål for bålet du kan steke bjørnen på etterpå, flaskeåpner så du kan nyte en øl ved siden av og så er det bare å sette nøkkelknippet tilbake på beltet.

Sjefen for El Jefe bør være svært fornøyd om dagen, da de har fått inn over 20.000 dollar, og ikke ba om mer enn 5.000.

Hvem trenger vel nøkler? La mobilen din låse opp døra!

9. The Road Bike Keychain Mini-Tool

Status: 3.551 av 3.000 dollar

The Road Bike Keychain Mini-Tool vinner prisen for lengste navn på denne listen, men vinner ikke når det kommer til funksjoner.

I tillegg til å kunne sitte på beltet ditt med alle nøklene dine, kan den skru 1/4"-biter og åpne flasker.

Også viser den ganske tydelig hva som er ditt foretrukne fremkomstmiddel, da.

10. iiOpener

Status: 4.223 av 3.500 dollar

Drømmer du ofte om en flaskeåpner som kan åpne flasker på massevis av ulike måter? Nei. Nei, det gjør du ikke. Men så kan du ikke bare få det du drømmer om, heller.

Ifølge skaperne er denne flaskeåpner/nøkkelringen både kul, smart og sexy, og ser du nøye etter får du øye på kvinnelige former på iiOpener. Aj, aj. Dermed skal det være duket for kama sutra-liknende akrobatikk på toppen av flaskekorkene.

Jernkvinnen har nå fått inn nok penger til å kunne bli en gave til mannen du ikke aner hva liker, annet enn øl og damer.