<strong><b>SLAPPE AV:</strong></b> Joda, det er behagelig - etter mye styr. Og som man ser på sofaen i midteb - å få nok luft inni produktene var ikke lett på en vindstille dag. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SLAPPE AV: Joda, det er behagelig - etter mye styr. Og som man ser på sofaen i midteb - å få nok luft inni produktene var ikke lett på en vindstille dag. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

ChillOut Bag og Airzpa Relaxer

Har strandsofaene noe for seg? Vi har testet to varianter, se hvordan det (ikke) gikk.

Publisert
Sist oppdatert

Sist oppdatert 01. august 2016

Du har sikkert sett reklamene for de nye sofaene som du ved å svinge dem lett gjennom lufta for å fylle dem med luft, skal være klare til bruk. Vi har testet to varianter av disse:

Airzpa Relaxer og ChillOut Bag Deluxe 1.

Det ble vel ikke helt som på reklamen, for å si det mildt. Og selv om vi liker ideen om å ligge på sofa ute i det fri, ble vi ikke helt overbevist om at dette er noe vi ville kjøpt til eget bruk.

Lei av krokket og kubb? Vi har testet Hit 360°

Vanskelig å få til

Mens Airzpa hevder at det bare er å svinge åpningen på produktet gjennom luften, lukke og slappe av, sier ChillOut Bag at man på få sekunder slår opp produktet, noe som vil «ta din hverdag til nye høyder».

Muligens er det nye høyder av flauhet de snakker om.

For noen sekunder ble til noen minutter med løping, snurring og virring for å få nok luft inni produktene på vindstille dager. For å være ærlig, vil jeg heller bruke fem minutter på å pumpe opp en luftmadrass enn å virre rundt på en strand.

Her kan du se hvordan det gikk da vi prøvde ut produktene.

For mye styr

Det skal sies at produktene nok er enklere å få luft i dersom det er litt vind. Samtidig er det veldig upraktisk med et produkt som er så væravhengig. Samtlige ganger vi testet de to produktene var det lite vind - og dermed slet vi med å få nok luft i dem.

<strong><b>PÅ VANN:</strong></b> Strandsofaene går fint an å bruke på vann, men er litt vinglete. Foto: BERIT B. NJARGA
PÅ VANN: Strandsofaene går fint an å bruke på vann, men er litt vinglete. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer


I bruk er de forsåvidt greie å ligge i, samtidig som det fort er et produkt jeg ville droppet å ha med framfor en solstol, et teppe eller en flytemadrass.

For selv om disse kan brukes både på land og i vann, er det såpass mye styr - til en ganske høy pris. Og på vann foretrekker vi en vanlig flytemadrass, som ligger mer stabilt på vannet og hvor man også kan ligge på magen.

Den generelle konklusjonen er dermed at det som kan virke som morsomt og smart, er mer tungvint enn forventet, dyrt med tanke på hva du får og noe som antakelig ville blitt liggende i boden etter to-tre gangers bruk.

Her kan du lese vår vurdering av de to produktene:

Airzpa Relaxer

815 kr inkl rimeligste fraktalternativ

<strong><b>AIRZPA RELAXER:</strong></b> Da vi endelig fikk nok luft i Airzpa Relaxer, ble den fast nok i formen til at den var ganske behagelig å ligge i. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
AIRZPA RELAXER: Da vi endelig fikk nok luft i Airzpa Relaxer, ble den fast nok i formen til at den var ganske behagelig å ligge i. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Produktet fra Airzpa Relaxer fremstår som solid og har en klips som er god å åpne og lukke. Laget i et behagelig stoff som virker slitesterkt.

Når strandsofaen er fylt med luft, er fasongen slik at den er stødig og behagelig å ligge på. Men det krever at man har fått nok luft inni - som var en utfordring på vindstille dager.

Muligens er det snakk om tilfeldigheter, men det var lettere å få fylt produktet fra Airzpa med luft, enn det konkurrerende produktet. Dermed ble den hakket strammere og også bedre i bruk.

På vann fungerte den greit, selv om den var litt ustødig. Vi anbefaler å bruke den kun ved bading, ikke med klær på, da det er fort gjort at det kommer vann oppi når du skal legge deg på den - som er en utfordrende øvelse.

Terningkast 4.

ChillOut Bag

Deluxe 1, 699 kr inkl frakt

<strong><b>CHILLOUT BAG:</strong></b> Dette var mer slappe saker, men den er jo ikke direkte ubehagelig å ligge henslengt i heller. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
CHILLOUT BAG: Dette var mer slappe saker, men den er jo ikke direkte ubehagelig å ligge henslengt i heller. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Produktet fra ChillOut skal være i såkalt ripstop-stoff og har både lommer, koppholder og en hempe til å feste produktet til bakken med.

Dessverre oppleves stoffet produktet er laget av, som billig og ikke spesielt behagelig, da det er veldig glatt og blir litt «svett» i varmen. Dessuten er klipsen for å lukke og åpne rommene som fylles med luft, litt tungvint i bruk.

Når strandsofaen er fylt med luft, gjør fasongen på den at den er litt vinglete og ikke fullt så behagelig å ligge i som konkurrenten - men den er helt ok.

Muligens er det snakk om tilfeldigheter, men det var verre å fylle dette produktet med luft enn det konkurrerende produktet. Dermed ble den hakket slappere - og de som veide mest, kom nedi bakken med rumpa.

På vann fungerte den greit, og var hakket mindre ustødig enn konkurrenten. Vi anbefaler å bruke den kun ved bading, ikke med klær på, da det er fort gjort at det kommer vann oppi når du skal legge deg oppi - som er en utfordrende øvelse.

Terningkast 3.

LES OGSÅ:
Sykkelhjelmen går ut på dato
Slik velger du riktig elsykkel
Bruk plaster riktig

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer