Bruk en skje til å stille kløen

Du klarer kanskje ikke å hindre myggen fra å stikke, men kløen kan du bli kvitt.

Myggstikk gjør ikke vondt når du får dem, men klør skikkelig etterpå. Her er trikset som stopper kløen. Foto: Alloverpress
Myggstikk gjør ikke vondt når du får dem, men klør skikkelig etterpå. Her er trikset som stopper kløen. Foto: Alloverpress Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi i DinSide setter pris på smarte løsninger som kan gjøre hverdagen vår enklere. Spesielt når det er dagligdagse problemer som løses.

Trikset vi fant hos amerikanske Lifehacker oppfyller alle krav. Det er enkelt, det er billig og det er effektivt.

Midler som virker: Slik beskytter du deg mot myggen

Stopper kløen

Myggstikk er irriterende og dagene som følger etter selve stikket er enda verre. Undertegnede er ekstra følsom for mygg og hovner skikkelig opp, i tillegg til den obligatoriske kløen.

Derfor klør myggstikk

Men den ene effekten går det i alle fall an å gjøre noe med. Alt du trenger for å kvitte deg med kløen er en skje (eller noe annet av metall) og en varmekilde. Vi tar utgangspunkt i varmt vann fra springen.

Det du gjør er å varme skjeen under det varme vannet, i omlag et minutt. Deretter trykker du skjeen lett mot stikket, og holder den der til varmen avtar. Enkelt og greit.

Vær forsiktig

Vi fikk vår eminente utgavesjef Øyvind Paulsen til å prøve trikset, og han kunne melde om umiddelbar virkning. Skjeen var varm - ikke så varm at det gjorde vondt, men varm nok til at det ikke var særlig behagelig.

Og det er et viktig poeng: Velg varmekilden med omhu. Varmt vann fra springen holder en viss temperatur, men begynner du å eksperimentere med lighter eller koker vann ute i naturen bør du passe på at skjeen ikke blir for varm.

Skorpene på en forbrenningsskade kan nok klø like mye, vil vi tro.

Slik fungerer det

Når myggen stikker deg sprøyter den samtidig inn et protein som skal hindre blodet ditt i å koagulere. Det er dette proteinet som fremkaller kløen.

Men når det varmes opp mister proteinet sin effekt, og da forsvinner også kløen.

Et annet triks er å slå på stikket med flat hånd. Smekket stiller kløen en liten stund, men skje-trikset er altså langt mer effektivt.

Triksene som fungerer mot andre irriterende insekter: Bananfluene

Gi stikket støt

Er du skeptisk til selvbrenning kan du alltids gå for en annen variant, som dette produktet.

Go Travel Bite Relief legges over stikket, og når du trykker på knappen gir den huden rundt stikket et lite elektrisk støt. Dette gjentas fem ganger for å stille kløe, og ti ganger for å hemme hevelse.

Dette skal etter sigende bedøve underhuden, og dermed merker du ikke at stikket klør. Denne har vi imidlertid ikke testet, så har du egne erfaringer - kom gjerne med dem i kommentarfeltet under.

Det samme gjelder andre triks som hjelper mot myggrelaterte plager.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!