Broddene du slipper å ta av

Smarte brodder skal gjøre livet enklere.

<strong>BRUKES AV MOSJONISTER:</strong> TwiceGrip kan være med på å fjerne noe av gammelmanns-preget brodder har.   Foto: Twicegrip.com
BRUKES AV MOSJONISTER: TwiceGrip kan være med på å fjerne noe av gammelmanns-preget brodder har. Foto: Twicegrip.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det svenske Gøteborg-firmaet TwiceGrip som nå lanserer det de hevder er verdens første dynamiske sklisikring med pigger, og i følge Anders Sjöstedt i TwiceGrip har de brukt to å på å utvikle teknologien.

Hva gjør TwiceGrip unik? Vel, hvis du feier inn med vanlige brodder på svigermors nylagte parkett i romjulen, tipper vi det blir dårlig stemning raskere enn du får sagt «her lukter det jammen meg svidd grøt!»

Smart teknologi

Hele poenget med TwiceGrip er altså at du skal slippe å ta de av – uansett underlag. For her brukes piggene kun når du er i ferd med å tryne på glattisen. Går du vanlig trykkes bare piggene opp i skoen og du går altså rundt på gummi.

Dermed slipper du den ubehagelige følelsen det er å kjenne pigger som trykker opp i skoen på for eksempel et stengulv.

TRENGER IKKE TA DEM AV: Piggene dyttes opp i skoen når du går på hardt underlag. Begynner du å skli i en retning, kommer piggene ut.  Foto: Twicegrip.com
TRENGER IKKE TA DEM AV: Piggene dyttes opp i skoen når du går på hardt underlag. Begynner du å skli i en retning, kommer piggene ut. Foto: Twicegrip.com Vis mer


Jobber kun når det trengs

Begynner du derimot å skli i en eller annen retning, hindrer skosålen at piggene går opp i skoen. Piggene er formet som tegnestifter med heksagon-form, og siden de sitter fast i et elastisk materiale, vil piggene automatisk begynne vri seg og stikke ut, og dermed gripe fast i underlaget når man sklir.

Sagt på en annen måte: Piggene jobber kun når det trengs.

Sjöstedt sier at broddene er ment for alle aldersgrupper, og at de ikke minst fungerer godt for alle som liker å løpe ute om vinteren.

Prisen ligger på 295 svenske kroner for paret, og er også tilgjengelig i Designtorgets fire butiker i Oslo. For å se om de holder hva de lover kommer vi i DinSide til å komme tilbake med en test av produktet.

Les: Hva strør du med når blir glatt?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!