<strong>FORSKJELLIGE FORMÅL:</strong> Velg bokser ut i fra om du skal du trene eller om du skal du ut og reise.   Foto: THOMAS STRZELECKI
FORSKJELLIGE FORMÅL: Velg bokser ut i fra om du skal du trene eller om du skal du ut og reise. Foto: THOMAS STRZELECKIVis mer

Bokserduell

Comfyballs versus Give-N-Go.

Vi mannfolk har en tendens til å gå for det enkleste og billigste når det kommer til undertøy. Gjerne i en 3-pack fra H&M eller Dressmann. Og hva får vi? Jo, bomullsboksere av lav kvalitet som har dårlig passform i løpet av en uke.

Og som dermed begynner å irriterte huden og som ikke minst er håpløse å trene i.

Men det finnes altså alternativer.

På en sportsmesse vi nylig besøkte, fikk vi høre om reisespesialisten ExOfficios Give-N-Go-boksere. Det var ikke måte på hvilket mirakelplagg dette var: De skal puste ekstremt godt, transportere fuktighet, tørke veldig fort, vaskes på enkelt vis og bekjempe lukt som ingen andre boksere er i nærheten av å takle.

Vi ble litt skeptiske.

Les: Tekstilen som holder deg tørr og luktfri

Give-N-Go-bokseren sitter ikke stramt.  Foto: THOMAS STRZELECKI
Give-N-Go-bokseren sitter ikke stramt. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


Seks uker i samme bokser?

DinSide fikk med et testeksemplar av plagget som promoterer seg på denne måten: «17 Countries. 6 Weeks. And one pair of underwear. Okay, maybe two.»

Nå er det mulig våre kvinnelige lesere brekker seg, men hold ut litt til.

Bokseren vi fikk i x-large er STOR, selv for oss som er litt kraftige. Den består av en miks av 94 prosent nylon og seks prosent lycra spandex.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder lukt, så ligger hemmeligheten i Aegis Microbe Shield-beskyttelsen, en teknologi som visstnok aldri forsvinner fra plagget.

Lukter plaggene surt etter vask? Vaskemaskinen kan være synderen

Funker det?

Vel, funker alt dette? Det første vi opplevde var at bokseren er veldig løs i passformen og gjennomsiktig (!) når du holder den opp mot et lys. Så ja, her dingler det meste fritt.

Liker du ikke det, er dette kanskje ikke for deg.

Og er du av typen som liker å legge et lite toalettpapir i bokseren mot unødvendig lukt og sånt, er heller ikke dette plagget for deg.

Les også: Det norske undertøyet som gjør noe nytt

Bokseren sitter løst, men plagget føles også veldig komfortabelt på huden. ExOfficios har også andre modeller som sitter strammere på kroppen.

Hva med lukten?

Ja, det går jo an å prøve. Vi testet de i rundt én uke.  Foto: THOMAS STRZELECKI
Ja, det går jo an å prøve. Vi testet de i rundt én uke. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


Så var det lukten, da. Ja, vi måtte jo lukte på den innimellom, og her holder faktisk Give-N-Go-en hva den lover.

Ok, det var en svak eim innimellom, noe annet ville jo vært rart, men lukten forsvant faktisk!

Og etter ha brukt og trent i den i én uke, var den så og si luktfri. Men instinktet sa at det var på tide å henvise den til vask. Etter at den har ligget i skittentøyskurven i fire dager, er den nå nærmest helt luktfri igjen. Jepp, vi måtte jo sjekke.

Det er spesielt.

Kanskje ikke så rart at den har fått over 1.000 femstjernersanmeldelser på Amazon.

Bokseren lanseres i Norge i midten av august og vil koste rundt 200 kroner.

Les også: Hvor godt fungerer varmesåler?

Så var det ballene, da

Et eget parti tar av seg de edlere deler.  Foto: THOMAS STRZELECKI
Et eget parti tar av seg de edlere deler. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


Norske Comfyballs skal ha ros for å ha kommet opp med et produktnavn som forteller alt du trenger å vite.

Så la oss ta dét først: Ja, de føles veldig komfortable på. For å si det sånn: Her er det ingenting som slenger, alt er pakket pent og pyntelig inn uten at det blir for stramt på noen måte. Altså helt motsatt av Give-N-Go-bokseren over.

På utstilling

Vel, pent og pyntelig. Dette er ikke bokseren for deg som vil skjule dine edlere deler når du sprader rundt i heimen eller i garderoben på treningssenteret. Her er de nesten mer på utstilling, så dette passer ikke sjenerte brukere.

Men altså: Comfyballs er akkurat det navnet sier. Veldig komfortable med en suveren passform. Vi testet to i large og to i x-large. Produsenten sier at kunder har gitt tilbakemelding på at størrelsene er litt små, så her kan det være smart å gå opp en størrelse.

Ikke minst siden de er lave i livet.

Les også: Disse jobbklærne kan du sykle i

Gull og grønne skoger

Comfyballs kommer med noen rare forkortelser. "BSA" står for "Balls Squeeze Avoidance".  Foto: THOMAS STRZELECKI
Comfyballs kommer med noen rare forkortelser. "BSA" står for "Balls Squeeze Avoidance". Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer


I likhet med Give-N-Go loves det også her gull og grønne skoger nedentil: «Package front technology, reduced heat transfer, balls squeeze avoidance, fits packages of all sizes.»

Blablabla ...

For i motsetning til Give-N-Go, inneholder disse ikke noen teknologi i tekstilene, som består av akkurat det samme som billige H&M-boksere, altså 95 prosent bomull og fem prosent elastan.

Og mens du får tre boksere til 300 kroner hos billigkjeden, får du bare én av Comfyballs.

Gode å trene i

Likevel ville vi heller valgt å gå for disse, ikke bare på grunn av den suverene passformen, men også fordi de er gode å trene i. Vi har brukt de til løping og langrenn (henholdsvis en halv mil og en mil), og opplevde ikke at de ble fuktige, ubehagelige eller begynte å gnage i skrittet.

Les også: T-skjorten som hjelper på holdningen

Og det selv om Comfyballs egentlig bare er vanlige bomullsboksere. Skal du gå eller løpe mye lenger, er det likevel kanskje andre materialer du bør gå for.

Konklusjon

Den er enkel: Skal du ut og reise, velger du Give-N-Go (kanskje to av dem?), mens hvis du skal trene og ha komfort i hverdagen, er Comfyballs et godt valg.

Les mer om: tekstiler og teknologi