Vi talte på videoen, fem blås og madrassen var full. Foto: Windcatcher
Vi talte på videoen, fem blås og madrassen var full. Foto: WindcatcherVis mer

Blåser opp madrassen på fem pust!

Dette ser ut som en spøk.

Prosjektet Windcatcher kom vi over på kickstarter. Og filmen som følger prosjektet overbeviser, selv om beskrivelsen virker for god til å være sann.

For her har altså oppfinnerne kommet opp med en løsning som gjør at du kan blåse inn i en trakt på luftmadrassen, og fylle den med kun få pust. En svært forlokkende løsning sammenlignet med de tradisjonelle luftmadrassene med ventiler som fylles av spytt, er tunge å blåse i og vel så tunge å tømme for luft igjen.

Støttet av mer enn tusen personer

I skrivende stund har flere enn tusen personer bidratt til prosjektet, og Ryan Frayne, som er en av mennene bak, kan nok fornøyd konstatere at de i god tid før fristens utløp har fått inn langt mer penger enn de ønsket seg.

Hva er alternativet?

Luftmadrass med pute bak. Foto: Windcatcher
Luftmadrass med pute bak. Foto: Windcatcher Vis mer
Pakkes sammen med båndene som stenger ventilen. Foto: Windcatcher
Pakkes sammen med båndene som stenger ventilen. Foto: Windcatcher Vis mer


Oppfinnerne har laget en luftpute og en madrass, som skal prises til henholdsvis 50 og 100 dollar, pluss 20 dollar for å sende varene til mottakere utenfor USA. Det tilsvarer 291 kroner for puten, 582 for madrassen og 116 for forsendelsen.

Vi kjenner ikke til tilsvarende produkter, men selvsagt finnes det allerede et stort antall madrasser og liggeunderlag som i ulik grad benytter luft for komfort. Her er noen du får nå, flere er selvoppblåsbare eller har innebygde pumper:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Kayoba klassisk luftmadrass til bruk på land og vann, 199 kroner hos Jula
  • Kayoba luftmadrass, ekstra høy med elektrisk pumpe (typisk for overnattingsgjester eller lignende), 196x97 centimeter, 499 kroner hos Jula.
  • Tykk luftmadrass med fløyelsoverflate 188x74 (overnattingstype) med to ventiler, 129 kroner hos Biltema.
  • Asaklitt ekstra tykk luftmadrass til overnatting, med integrert luftpumpe. 196x97, 399 kroner hos Clas Ohlson.
  • Trango World, Skin Micro-Lite selvoppblåsbart lite liggeunderlag i "kroppsform". 185x50,
    599 kroner hos XXL.
  • Single Flocked Coil Beam Airbed, oppblåsbar 191x73 til 199 kroner hos XXL.
  • Therm- A-Rest Trail Regular, selvoppblåsbart liggeunderlag, 599 kroner hos G-Max.
  • Comfort Pump Mat liggeunderlag fra Ajungilak, 193x65 i en spesiell dobbelkonstruksjon med ekstra temperaturisolasjon og styrke mot underlaget, og integrert håndpumpe. Til 1.299 kroner hos G-Max.

Mange friske oppfinnelser

Kickstarter er en såkalt «crowdfunding»-tjeneste, og en litengullgruve for oss som lar oss fascinere av nye oppfinnelser. Tidligere har vi omtalt den artige bakskjermen som er inspirert av refleksbånd og smart-key, som rydder opp i nøkkelsamlingen. Også innenfor mer teknologisk orienterte produkter har vi kommet over artige ting, som armbåndet som viser tekstmeldingene dine og boken som kan bli en lampe.

At det blir produkter av Kickstarter-finansieringen er norske The Kick et bevis på, et lommelys som gjør noe helt nytt for fotografer. Terningkast seks, sa DinSides anmelder. Også skolisseholderne Lace Anchors har det blitt noe av, til fornøyde tilbakemeldinger fra de som har fått produktene i hånden.