Amerikansk sjokolade trekkes tilbake

Importøren Godtesjuk AS trekker tilbake sjokoladen «Reese’s 3 Peanut Butter Cups», som inneholder genmodifiserte materialer som ikke er godkjent i Norge.

<strong>TILBAKEKALLES:</strong> Reese’s 3 Peanut Butter Cups inneholder genmodifiserte råvarer som ikke er godkjent i Norge. Foto: Mattilsynet
TILBAKEKALLES: Reese’s 3 Peanut Butter Cups inneholder genmodifiserte råvarer som ikke er godkjent i Norge. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Mattilsynet er produktene innført fra Sverige og distribuert til et utvalg butikker i Sør-Norge, skriver Nationen.

Importøren er pålagt å bedre sine rutiner slik at de ikke importerer ulovlige genmodifiserte produkter til Norge. Ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per 2020, og alle produkter merket med at de inneholder genmodifiserte ingredienser er derfor ulovlige å importere og selge.

I «Reese’s 3 Peanut Butter Cups» er ingrediensene sukker og soyalecitin laget av genmodifiserte råvarer, som er godkjent i EU, men ikke i Norge. Slike produkter importeres ofte til EU, for det europeiske markedet.

Det er ikke lenge siden Mattilsynet tilbakekalte en annen type godteri, der problemet både var kvelningsfare ved gummigodteriet, og at det inneholdet et ikke tillatt tilsetningsstoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer