<strong>STRAMT:</strong> Produsenten sier at mobilen skal sitte stramt fast mot kroppen.  Foto: Iqx.se
STRAMT: Produsenten sier at mobilen skal sitte stramt fast mot kroppen. Foto: Iqx.seVis mer

Alt-i-ett-treningsbelte

Refleks og mobilholder i ett med egen kanal for ørepluggene.

Det var under en løpetur for noen år siden at den svenske brannkvinnen og mosjonisten Anne Ekholm kom på ideen. Hva med å lage et treningsprodukt hvor mobilen sitter bom fast på magen, og ikke i et sportsarmbånd som aldri sitter stramt nok, noe hun alltid irriterte seg over?

ANNA I AKSJON:  Brannkvinnen irriterte seg over mobilarmbånd og øreplugger som aldri satt som de skulle.  Foto: Iqx.se
ANNA I AKSJON: Brannkvinnen irriterte seg over mobilarmbånd og øreplugger som aldri satt som de skulle. Foto: Iqx.se Vis mer


Et annet problem Ekholm ofte hadde under løpeturene var at ørepluggene hun hadde under løpejakken alltid begynte å «dra» i ørene mens hun løp. Hvorfor ikke putte de i en egen kanal du kan åpne med glidelås inni en avtagbar skulderrem? Og hvorfor ikke ha en refleks på skulderreimen så du slipper å ha med egen vest?

Les: Svenske gåstaver som gjør noe nytt

Sydde egen prototype

Ekholm satte i gang å sy sin første prototype hvor mobilen lå stramt i et belte inn mot magen, med to lommer på hver side med plass til nøkler og kort. Materialet som ligger inn mot magen er laget av det syntetiske gummimaterialet neopren, for at mobilen ikke skal ligge og slenge.

Les også: Løp verden rundt – hjemmefra

For vanlige mosjonister

Resultatet ble treningsbeltet IQ Exercise, som ble lansert i seks InterSport-butikker i Sverige. Produktet er rettet mot vanlige mosjonister som løper, sykler, rir eller går langrenn.

Det eneste vi lurer på er om mobilholderen holder noe av kulda ute. Mobiler tåler jo knapt kulde lenger, og hvis IQ Exercise-holderen ikke holder minusgradene ute er man jo like langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris er 370 kroner pluss 70 kroner i porto. Med norsk moms ender man opp på et sted rundt 550 kroner, i tillegg kommer eventuelle ekspedisjonsavgifter eller liknende.

Slik brukes den: