Alt du trenger for å rydde en sti

Trail Boss byr på en rekke funksjoner.

<strong>TAR LITE PLASS: </strong>Produsenten sier at du skal få plass til en komplett utgave av Trail Boss i en drikkeryggsekk.  Foto: Trail-insight.com
TAR LITE PLASS: Produsenten sier at du skal få plass til en komplett utgave av Trail Boss i en drikkeryggsekk. Foto: Trail-insight.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrengsykling på stier i skogen blir bare mer og mer populært, og med det følger det også et sett stivettregler alle bør følge. Det handler om å ta hensyn til turgåere, men enda mer om å ta vare på naturen, altså stiene.

Tips: Her er ekspertenes viktigste sykkeltilbehør

Sårbare stier

For terrengsyklister kan trestubber, grener og planter være irriterende og potensielt farlige hindre på stien, mens nedbør kan gjøre mange stier sårbare for godt voksne menn på kraftige sykler.

Les: Ta med en hengekøye på skogsturen

Det er her Trail Boss kommer inn i bildet, et redskap med flere funksjoner ment for både turgåere og terrengsyklister som er opptatt av rydding og vern av stier.

Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com
Foto: Trail-insight.com

Her ser du hvordan du kan bruke den på flere måter:

Får plass i en drikkesekk

Tanken bak Trail Boss er at det skal være et lett «multiverktøy» som gir deg alle redskapene du trenger for å jobbe på stier, og som du dessuten skal få plass til i en vanlig drikkesekk eller dagstursekk. Og du kan selv bestemme hvilke redskaper du føler det er nødvendig å kjøpe til ditt bruk.

Les også: Smarte kniver til turbruk

Blir dyrt hvis du skal ha alt

Ved å bruke 30 eller 40 centimeter lange håndtak du skrur sammen for så å feste et redskap i enden, kan du velge om du vil kjøpe en hakke/øks-kombo, en rake/hakke-kombo, en spade eller en sag. Du kan også kjøpe en komplett pakke med alle redskapene, men det siste koster: 3.400 kroner pluss 900 i frakt, samt en norsk moms på rundt tusenlappen. Totalen blir da 5.300 kroner, så det beste er nok å bygge seg opp en Trail Boss etter eget ønske og behov.

Eventuelt bare ta med deg en sammenleggbar turspade, tursag eller -øks.

Alt om sykkel og villmark fra DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!